Comisarul desemnat de Ungaria, respins la audiere

Tibor Navracsics, comisar european desemnat din partea Ungariei pentru portofoliul educaţie, cultură, tineret şi cetăţenie, a fost respins, luni, de Comisia pentru Cultură din Parlamentul European.

Europarlamentarul ungar, considerat un apropiat al premierului Viktor Orban, va putea să facă parte din Comisia Europeană, dar nu va putea să ocupe acest portofoliu.

Prestaţia lui Tibor Navracsics din timpul audierilor de săptămâna trecută a fost considerată neconvingătoare, eurodeputaţii chestionându-l în legătură cu o serie de legi din Ungaria, cele privind drepturile minorităţilor, media şi sistemul judiciar, considerată de către Uniunea Europeană ca fiind contrare tratatelor privind drepturile omului, informează corespondentul RRA la Bruxelles.

Tot luni, comisarul desemnat, Federica Mogherini, nominalizată pentru postul de şef al diplomaţiei europene, a răspuns întrebărilor eurodeputaţilor din Comisia de Politică Externă.

Printre priorităţile sale, ea a enumerat o atenţie crescută pentru estul Europei şi un sprijin total pentru Ucraina.

"Cred că trebuie să dăm o mai mare atenţie estului Europei, începând prin a acorda sprijin total Ucrainei, în termeni de securitate, reforme politice, instituţionale, provocări economice şi energetice. Trebuie, în acelaşi timp, să sprijinim Moldova şi Georgia, în lunile care urmează", a spus aceasta. 

Comisarul desemnat a mai spus că trebuie implementate total acordurile de asociere a acestor ţări la Uniunea Europeană. 

Marţi este programtă reaudierea britanicului Jonathan Hill, care, săptămâna trecută, a primit o a doua şansă după ce nu i-a convins pe eurodeputaţi, precizează corespondentul RRA.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 7 Octombrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste