Migraţie pe bandă rulantă la Bistriţa-Năsăud. PLR câştigă 11 primari

9 primari PNL şi doi de la PDL au migrat la PLR, iar alţi consilieri judeţeni şi municipali de la PPDD şi PNL au plecat la PLR sau PSD.

În Bistriţa-Năsăud, nouă primari PNL şi doi de la PDL s-au înscris în Partidul Liberal Reformator, beneficiind de prevederile Ordonanţei de Urgenţă privind migraţia.

Au semnat adeziuni pentru trecerea la acelaşi partid şi şase viceprimari şi aproximativ 60 de consilieri locali.

Lista primarilor trecuţi de la PNL la PLR: Traian Simionca (Livezile), Ioan Moniţa (Romuli), Eugen Benţa (Poiana Ilvei), Dumitru Bendean (Miceştii de Câmpie), Ioan Mate (Sânmihaiu de Câmpie), Ioan Cămărăşan (Silivaşu de Câmpie), Ioan Dedean (Şieuţ), Vasile Dologa (Tiha Bârgăului), Dumitru Tomşa (Urmeniş).

În aceste condiţii, PNL a rămas fără niciun primar.

Au părăsit PDL pentru a se înscrie la PLR primarii: Toma Someşan (Mărişelu) şi Gheorghe Bălăjan (Dumitra).

Migraţii în rândul consilierilor judeţeni şi municipali

Consilierii judeţeni Ramona Bugnar şi Ciprian Breşfelean au decis să plece de la formaţiunea politică pe listele căreia au fost aleşi în 2012, PPDD.

Odată cu intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă 55/2014, alţi trei consilieri judeţeni, aleşi pe listele USL-PNL, vicepreşedintele CJ Dorin Popescu, Mirela Cârcu şi Mircea Mereuţă, au trecut la Partidul Liberal Reformator.

Alţi doi membri PPDD, de această dată consilieri municipali, au hotărât şi ei să profite de prevederile OUG privind migraţia.

Kiss Laszlo s-a înscris în PSD, iar Florin Taloş a devenit independent.

În 2 septembrie a intrat în vigoare OUG care permite migraţia aleşilor locali fără ca aceştia să îşi piardă mandatul.

Aleşii locali care îşi vor schimba formaţiunea, în termenul de 45 de zile prevăzut de OUG, o vor putea face o singură dată, ordonanţa prevăzând şi că opţiunea este pentru partid, organizaţie a minorităţilor naţionale sau statut de independent.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 25 Septembrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste