Orchestra Națională Radio, concert de succes în a doua zi a Festivalului RadiRo

În Sala Radio au răsunat opusuri de George Enescu şi Richard Strauss. Orchestra Națională Radio a concertat în a doua seară a Festivalului RadiRo, organizat de Radio România.

UPDATE Rapsodia română op. 11 nr. 2 în Re major de George Enescu este lucrarea cu care a debutat cel de-al doilea concert din cadrul Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio susţinut de Orchestra Naţională Radio, ansamblu la pupitrul căruia stă Cristian Mandeal, informează www.radioromaniacultural.ro.

În Sala Radio au răsunat opusuri de George Enescu şi Richard Strauss.

AUDIO Atmosfera din a doua zi a festivalului. Un reportaj de Ioana Goia, de la Radio România Cultural.

În postură solistică a evoluat soprana Katarina Jovanović, câştigătoare a Premiului I la Concursul Internaţional de Canto "Montserrat Caballé".

Conducerea muzicală a fost asigurată de directorul de onoare al Festivalului RadiRo, dirijorul Cristian Mandeal.

"Prezenţa mea aici este, în primul rând, legată de participarea mea ca dirijor la Orchestra Naţională Radio. Concertul pe care eu îl voi susţine din întregul peisaj se constituie, cred, la fel de bine reprezentat din punct de vedere valoric muzical ca şi toate celelalte concerte ale celorlalte orchestre internaţionale. În plus, bineînţeles că îl onorăm, în felul acesta, şi pe George Enescu, introducând Rapsodia a II-a de Enescu, lucru care se cerea, de fapt, în mod obligatoriu întrun astfel de festival", a spus Mandeal.

Cristian Mandeal a dirijat peste 60 de prime audiţii absolute, în special ale compozitorilor români, dar şi străini, o parte dintre acestea fiindu-i dedicate.

Concertele RadiRo sunt transmise în direct  de Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

În pauză, Editura Casa Radio a avut o dublă lansare discografică în colecţia Radiolegende: "Ionel Perlea - Compozitor şi dirijor" şi "Constantin Bobescu - Dirijor, violonist, compozitor".

Detalii despre Festivalul RadiRo pe site-ul Festivalului Radi-Ro.

Prima zi a Festivalului RadiRo, în imagini. Foto: Alexandru Dolea.

 
Post by Radio Romania.

www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 21 Septembrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste