ANI cere notificarea Parlamentului European în cazul lui Mircea Diaconu

Agenţia Naţională de Integritate cere, prin intermediul instanţei, să fie invalidat mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu.

Agenţia Naţională de Integritate i-a cerut Curţii de Apel Bucureşti să oblige Autoritatea Electorală Permanentă să notifice Parlamentul European despre faptul că Mircea Diaconu are interdicţie de a ocupa o funcţie.

Astfel, ANI cere, prin intermediul instanţei, să fie invalidat mandatul acestuia de europarlamentar.

În replică, avocatul lui Mircea Diaconu a cerut respingerea cererii şi a susţinut că au existat hotărâri  judecătoreşti definitive pentru ca acesta să poată ocupa postul de parlamentar european.

Curtea de Apel Bucureşti urmează să ia o decizie săptămâna viitoare.

În 19 iunie, Agenţia Naţională de Integritate a trimis Parlamentului European o sesizare prin care solicita să nu fie validat mandatul de europarlamentar al lui Mircea Diaconu, deoarece acesta se află în incompatibilitate.

Tot în acea perioadă, ANI a depus la Curtea de Apel Bucureşti o acţiune în contencios administrativ prin care cere anularea deciziei Biroului Electoral Central privind atribuirea mandatului lui Mircea Diaconu.

Într-o declaraţie pentru RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI acordată în 19 iunie, Mircea Diaconu atragea atenţia că sesizarea ANI, trimisă Parlamentului European, este un gest fără precedent, un atac la adresa valorilor statului de drept.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 19 Septembrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste