Moţiunea de cenzură, prezentată miercuri Parlamentului

ACL a depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, pe tema Legii pentru alegerea Preşedintelui României şi Ordonanţei de Urgență privind migraţia aleşilor locali.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta iniţiată de Alianţa Creştin-Liberală va fi citită, miercuri,  în plenul reunit al Parlamentului şi dezbătută şi votată luni, 22 septembrie, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanul la finalul şedinţei Birourilor Permanente din cele două Camere.

Dezbaterile din plenul Parlamentului vor putea fi urmărite, LIVE VIDEO, pe site-ul nostru.

Moţiunea de cenzură a fost depusă săptămâna trecută la Parlament, iar cei 171 de semnatari PNL şi PDL susţin că activitatea Guvernului din ultimele luni arată intenţia acestuia de fraudare a alegerilor prezidenţiale.

Moţiunea vizează Ordonanța de Urgență a Guvernului privind modificarea şi completarea Legii pentru alegerea Preşedintelui României şi Ordonanța de Urgență privind migraţia aleşilor locali, acte normative promovate de Victor Ponta pentru "a-şi crea un avantaj electoral prin legalizarea turismului electoral şi a votului multiplu, a migraţiei politice la nivelul aleşilor locali practicând mita, şantajul şi presiunea politică asupra primarilor".

Acţiunile Guvernului dovedesc "intenţia de fraudare masivă a alegerilor"

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a spus că toate acţiunile Guvernului din ultimele luni dovedesc intenţia clară de fraudare masivă a alegerilor.

"PSD-ul şi Victor Ponta sunt conştienţi că, cinstit, nu pot câştiga alegerile prezidenţiale şi, de aceea, au pus la punct acest plan pentru a frauda, pentru a fura numărul de voturi care lipsesc pentru a câştiga Preşedinţia", a declarat Blaga.

Textul moțiunii de cenzură

Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 16 Septembrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste