Iohannis: România trebuie să îşi asume creşterea bugetului Apărării

Liderul PNL, Klaus Iohanis, susţine că este necesar un acord între toate partidele parlamentare pentru asigurarea unei finanţări de 2% din PIB pentru forţele armate pentru următorii ani.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, susţine că România ar trebui să îşi asume o creştere a bugetului destinat Apărării, în acest context dificil pentru securitatea în regiune.

De asemenea, liderul liberal spune, într-un comunicat de presă, că este necesar un acord între toate partidele paralmentare pentru asigurarea unei finanţări de 2 % din Produsul Intern Brut, pentru forţele armate în anii următorii.

PNL susţine orice demers, făcut la nivelul Alianţei Nord-Atlantice, care duce la creşterea securităţii României, afirmă Iohannis.

"Partidul Național Liberal susține orice demers făcut la nivelul Alianței Nord-Atlantice care are drept rezultat creșterea securității României. Faptul că țări aliate vor sprijini aviația noastră militară în misiunile de poliție aeriană și vor disloca personal și aparate pe teritoriul național reprezintă un exemplu concret al eficientei cooperării la nivelul NATO", mai susţine Iohannis.

Liderul PNL subliniază, în context, importanţa summit-ului NATO.

"Summit-ul NATO, care începe în Marea Britanie, este important prin deciziile pe care mai ales  țările est-europene le așteaptă, iar pentru România, ca stat de frontieră al Alianței, o creștere a implicării și a interesului pentru securitatea acestei regiuni înseamnă un beneficiu pentru securitatea națională", afirmă Iohannis. 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 4 Septembrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste