România va susține prezența permanentă a NATO pe teritoriul țării

România va pleda, la summit-ul NATO, pentru o prezență militară permanentă NATO, în timp ce secretarul general al Alianței, Anders Fogh Rasmussen, anunță că Alianţa Nord-Atlantică va deveni mai vizibilă în flancul estic.

România va susţine, la summitul NATO de săptămâna aceasta, din Ţara Galilor, o prezenţă militară permanentă a Alianţei Nord-Atlantice pe teritoriul ţării noastre, aşa cum au cerut şi Polonia şi Ţările Baltice, a anunțat premierul Victor Ponta.

"Situaţia din Ucraina s-a înrăutăţit, soluţiile şi perspectivele unei soluţionări pe cale diplomatică sunt încă îndepărtate şi România este frontiera şi bastionul NATO şi al UE în zona aceasta de est şi este normal să nu fim singuri în această bătălie pe care o dăm", a afirmat premierul Victor Ponta.

Alianţa Nord-Atlantică va deveni mai vizibilă în statele membre din flancul estic, prin constituirea unei forţe de reacţie rapidă la ameninţările venite din partea Rusiei, în contextul conflictului din Ucraina, a anunţat, luni, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

Va fi întărită prezenţa militară în Letonia, Lituania, Estonia, România şi Polonia, fără să fie amplasate, însă, baze permanente în aceste ţări, pentru a nu se încălca actul fondator Rusia-NATO.

Deciziile vor fi luate în această săptămână, la summitul Alianţei, care se va desfăşura în Ţara Galilor.

Rusia a anunţat că îşi va modifica strategia militară, ca răspuns la extinderea NATO în estul Europei şi apropierea de graniţele sale, a declarat un consilier pe probleme de securitate al Kremlinului, citat de corespondentul RRA la Moscova.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 Septembrie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste