Fuziunea PNL- PDL, aprobată de forurile de conducere

PNL și PDL fuzionează sub numele PNL. La alegerile prezidențiale cele două partide se prezintă sub forma unei alianțe electorale - Alianța Creștin Liberală PNL - PDL.

Protocolul de fuziune prin contopire între PDL şi PNL a fost aprobat sâmbătă de Convenţia Naţională Extraordinară a PDL.

Protocolul de fuziune prin contopire între PNL şi PDL prevede că denumirea noului partid va fi Partidul Naţional Liberal, iar cea prescurtată este PNL, alegerile interne urmând să se desfăşoare pe baza statutului noii formaţiuni începând cu 1 ianuarie 2017.

"Astăzi practic vom semna certificatul de naştere al noului partid. Odată ce astăzi în foruile supreme de conducere ale celor două partide luăm decizia fuziunii, nu mai e cale de întors. Ce vor face astăzi PDL şi PNL nu se mai desface", le-a spus Vasile Blaga delegaţilor la Convenţia naţională a PDL.

Potrivit protocolului, Partidul Naţional Liberal rezultat din fuziune se organizează şi funcţionează potrivit statutului, Protocolului de fuziune, precum şi Legii partidelor politice.

Alegerile interne în Partidul Naţional Liberal rezultat din fuziune la nivel naţional se vor desfăşura, pe baza statutului noului partid, începând cu 1 ianuarie 2017, prevede Protocolul.

Semnul permanent al partidului este o săgeată într-un cerc format din 12 stele sub care se află prescurtarea PNL, ansamblul fiind încadrat într-un pătrat cu colţuri rotunjite, acesta fiind şi semnul electoral al noului partid

Vot în unanimitate la PNL

Congresul extraordinar al PNL a votat  protocolul de fuziune cu PDL, statutul şi programul politic ale noului partid şi protocolul alianţei electorale "Alianța Creștin Liberală PNL-PDL".

Liberalii au votat în unanimitate protocolul de fuziune cu PDL, statutul noii formaţiuni a primit un vot împotrivă, iar programul politic o abţinere.

Protocolul alianţei electorale "ACL PNL-PDL" a fost votat cu unanimitate de voturi.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a spus că alianţa electorală cu PDL a fost iniţiată din motive tehnice, cu scopul unic de depunere a unei candidaturi comune, dacă nu se finalizează în instanţă fuziunea cu PDL.

VEZI AICI DISCURSUL PREȘEDINTELUI PNL, KLAUS IOHANNIS


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 26 Iulie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste