Sorin Blejnar, trimis în judecată. Vezi acuzaţiile

Fostul şef al ANAF este acuzat de evaziune fiscală, estimată la aproximativ 56 milioane de euro.

Fostul preşedinte al ANAF Sorin Blejnar a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire de grup infracţional organizat.

În dosar sunt vizate mai multe firme şi persoane, printre care soţii Radu şi Diana Nemeş, extrădaţi anul acesta din Statele Unite, Viorel Comăniţă, la data faptelor director la Autoritatea Naţională a Vămilor şi Florin Secăreanu, ofiţer DGIPI.

DNA susţine că grupul infracţional a făcut o evaziune fiscală de aproximativ 56 de milioane de euro la vânzarea a 90 de mii de tone de motorină.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2011 - 2012, Radu şi Diana Nemeş, George Guliu, Dumitru Chirvăsitu, Mihai Buliga, Andrei Jugănaru, Dumitru Preda, Ioan Ovidiu Moldovan şi Pavel Ghişe au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni de evaziune fiscală prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale aferente unor tranzacţii cu aproximativ 90.000 de tone de motorină comercializate sub aparenţa unor produse petroliere inferioare.

Grupul a fost sprijinit în diferite modalităţi de Codruţ Marta şi Sorin Blejnar.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 3 Iulie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste