Zgonea susţine că România poate fi în zona Balcanilor "un factor de stabilitate"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, critică Rusia pentru că a anexat peninsula Crimeea, prin încălcarea mai multor tratate internaţionale şi susţine că ţara noastră poate deveni "un pol de stabilitate".

Valeriu Zgonea  a declarat, vineri, la Arad, că nu crede însă că Rusia va încerca să se extindă şi în regiunea transnistreană, întrucât situaţia din Crimeea nu poate fi comparată cu cea din Transnistria.

În opinia sa, situaţia de criză din Ucraina ar putea genera condiţii favorabile României pentru atragerea investitorilor străini.

Zgonea a mai spus că, în opinia sa, Romania este un factor de stabilitate în zona Balcanilor şi că ţara noastră ar putea "genera foarte multe resurse financiare ".

Preşedintele Camerei Deputaţilor a accentuat importanţa semnării unui acord de cooperare cu Republica Moldova şi Georgia în vederea integrării acestor ţări în Uniunea Europeana.

"Atât structurile euroatlantice, cât şi Uniunea Europeană, consideră România un factor de stabilitate. Dacă suntem suficient de abili, vom putea să generăm foarte multe resurse financiare pentru a crea aici un pol de stabilitate şi, dacă vreţi, noi să fim un fel de lideri regionali. Suntem un echilibru, avem un... dacă vreţi, o prietenie şi un ascendent asupra statelor şi doresc să înveţe din politica şi experienţa noastră. Dacă reuşim să facem acest lucru, vom reloca foarte multe companii în România", a spus Zgonea, la conferinţa de presă, de la Arad.

Valeriu Zgonea a adăugat că politica europeană şi euroatlantică se bazează pe opinia României şi a Poloniei.

Preşedintele Camerei Deputaţilor s-a referit şi la rezultatele economice ale anului 2013, arătând că în ţara noastră au fost foarte bune.

"Am avut un an foarte bun 2013, cu aproape cea mai mică inflaţie din Europa şi acest lucru ne-a permis să avem foarte multe investiţii directe - peste 30% faţă de anul trecut. Cererea în partea de producţie a crescut în ianuarie 2014 faţă de ianuarie 2013, cu 10%. De asemenea, Bursa de Valori Bucureşti a avut cel mai bun an din ultimii cinci", a declarat Zgonea.

El a anunţat că premierul Victor Ponta va prezenţa în cursul zilei de luni, 24 martie, un pachet de măsuri menit să ajute agenţii economici, mari consumatori de energie, informează corespondentul RRA.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 21 Martie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste