Udrea: Cerem USD-ului să facă negocieri transparente cu UDMR

Elena Udrea, deputat independent, cere ca premierul Ponta să prezinte transparent negocierile făcute cu UDMR pentru formarea noului guvern.

Într-o conferinţă comună cu liderul Partidului Mişcarea Populată, Eugen Tomac, Elena Udrea a solicitat Uniunii Social Democrate să precizeze ce "compromisuri" vor fi făcute pentru a beneficia de susţinerea UDMR, informează Agerpres.

"Cerem USDhttp://www.politicaromaneasca.ro/admin/pages/edit/17415-ului să facă negocieri transparente cu UDMR. Cerem să ni se spună exact care sunt cedările, care sunt compromisurile pe care Victor Ponta şi guvernul pe care-l va propune le vor face pentru a avea susţinerea UDMR-ului, deoarece există informaţia că s-a cerut prefecţilor să renunţe la acţiunile în instanţă împotriva autorităţilor publice locale care ţin de UDMR care au arborat însemne ale Ţinutului Secuiesc", a atenţionat ea.

Elena Udrea a precizat că Partidul Mişcarea Populară va vota împotriva formării noului guvern.

"Nu este un guvern care să fi rezultat din dorinţa electoratului. Este un guvern rezultat dintr-un război pentru fotoliul de la Cotroceni dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu", a mai Udrea.

PMP ar vota împotriva rămânerii lui Antonescu în funcţia de preşedinte al Senatului

Referindu-se la varianta în care se va iniţia o procedură de revocare a lui Crin Antonescu din funcţia de preşedinte al Senatului, Elena Udrea a afirmat că senatorii neafiliaţi ai Partidului Mişcarea Populară vor vota împotriva lui Crin Antonescu.

Fostul lider al PDL a adăugat că PMP se pronunţă pentru plecarea celor doi lideri din funcţiile pe care le deţin în prezent.

"Noi credem că Victor Ponta trebuie să plece de la Palatul Victoria şi Crin Antonescu trebuie să plece din a doua funcţie în stat. Niciunul nu a venit cu funcţia de acasă, nu este moştenită din familie. Ca urmare, senatorii Mişcării Populare vor vota împotriva domnului Crin Antonescu dacă se va pune problema să plece de la şefia Senatului. Probabil că vom vedea o bătălie acum între Victor Ponta şi Crin Antonescu în a-şi trage şi scaunele de sub ei, după ce şi-au retras susţinerea reciprocă", a mai spus Elena Udrea la conferinţa de presă de miercuri.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 26 Februarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste