Udrea crede că nominalizarea lui Iohannis este semnul că USL se va rupe

Noua membră a PMP, Elena Udrea, este de părere că prin propunerea lui Iohannis , Antonescu încearcă să facă opoziţie în interiorul Guvernului Ponta.

Prezentă, sâmbătă, la Câmpia Turzii, unde a participat la lansarea filialelor Partidului Mişcarea Populară în acest oraş din judeţul Cluj, fostul lider al PDL a afirmat că Antonescu l-a propus pe edilul Sibiului la funcţia de ministru de Interne şi vicepremier pentru că încearcă să câştige un ascendent în interiorul USL.

Udrea s-a referit şi la legea care subliniază că Iohannis nu va putea ocupa şi funcţia de primar şi cea de ministru mai mult de 15 zile.

În opinia Elenei Udrea nominalizarea edilului Sibiului pentru portofoliul Internelor nu are nicio legătură cu încercarea de a crea un guvern mai bun, ci este o încercare a preluare a puterii de către Crin Antonescu, de la Victor Ponta.

"De data aceasta Crin Antonescu încearcă să-i dea şah lui Victor Ponta ducându-l în Guvern pe Iohannis, care va fi o piatră de încercare, va fi opoziţie din interiorul Guvernului la Victor Ponta, la care se va adăuga opoziţia lui Antonescu la Victor Ponta în interiorul Uniunii până când acest circ se va opri şi USL se va rupe, ceea ce ştim cu toţii că se va întâmpla cel mai târziu după europarlamentare", a spus ea.

Deputatul a mai spus că cel care va avea de pierdut este Klaus Iohannis.

"Crin Antonescu a încercat un joc care, dacă îi va ieşi, îi va fi de folos în competiţia cu Victor Ponta. Legea spune că domnul Iohannis nu ar putea să fie mai mult de 15 zile şi primar şi ministru. Nu ştiu cum se va tranşa, dacă Iohannis va accepta să renunţe la funcţia de primar ca să vină în Guvern. Probabil că nu, pentru că toată lumea ştie că acest guvern va mai rezista foarte puţin. S-a angrenat într-o strategie care nu cred că-i va folosi la imagine domnului Iohannis, dar probabil că loialitatea faţă de Crin Antonescu şi proiectul politic al câştigării prezidenţialelor i s-au părut mult mai atractive decât să rămână primar la Sibiu", a afirmat Elena Udrea.

Fostul ministru în Guvernul Boc a este sigură că intenţia aducerii lui Iohannis în Guvern este bazată pe dorinţa lui Antonescu ''de a-l carota pe Victor Ponta până când USL se rupe''.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 8 Februarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste