PDL şi PP-DD depun moţiune simplă pe tema deszăpezirii

PDL va depune săptămâna viitoare, în Parlament, o moţiune simplă privind modul în care autorităţile au gestionat deszăpezirea.

Vicepreşedintele grupului PDL din Camera Deputaţilor, Alexandru Nazare, a precizat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că textul moţiunii va cuprinde toate gafele pe acre executivul le-a făcut  în acest caz.

Nazare a mai spus că  în moţiune se vor regăsi şi obligaţiile contractuale dintre autorităţi şi firmele de deszăpezire, susţinând că guvernul ar fi avut la dispoziţie "zeci de milioane de euro" de la Uniunea Europeană pentru achiziţionarea de utilaje de deszăpezire.

"Noi nu putem să acceptăm această mascaradă din partea primului ministru Ponta şi a domnului Şova şi a acestor oameni extrem de competenţi din acest Guvern care vor să ne spună că au făcut treabă bună. Noi vrem să consemnăm într-o moţiune simplă toate gafele aceste deszăpeziri pentru că aceste gafe să perpetuează, ne costă. Românii plătesc pentru această incompetenţă şi neştiinţă a Guvernului Ponta. Firmele de deszăpezire se îmbogăţesc. Vrem să tratăm şi situaţia contractuală a deszăpezirii, să ştim dacă au există sau nu contracte încheiate. În moţiune vrem să prezentăm public adevărul despre această deszăpezire, nu minciunile care ni le vinde Ponta", a afirmat fostul ministru al transporturilor.

Moţiunea simplă va fi iniţiată de PDL cu sprijinul PPDD, întrucât democrat-liberalii nu mai dispun de numărul de 50 de deputaţi, necesar pentru iniţierea unei moţiuni simple.

Potrivit liderului Grupului parlamentar PDL din Camera Deputaţilor, Tinel Gheorghe, grupul parlamentar PP-DD din Camera Deputaţilor va sprijini cu semnături depunerea moţiunii moţiunii simple.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 5 Februarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste