PDL "nu se opune şi nu va boicota referendumul pentru revizuirea Constituţiei"

PDL nu va boicota referendumul pentru revizuirea Constituţiei, ci va îndemna cetăţenii să voteze "împotrivă" dacă actul normativ rămâne în forma actuală.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Bistriţa, că partidul său nu se va opune organizării referendumului pentru revizuirea Constituţiei în zilele de 24 şi 25 mai, concomitent cu alegerile europarlamentare, şi chiar va încuraja populaţia să vină la urne, însă pentru a vota împotrivă.
    
"PDL, văzând hotărârea USL de a organiza un referendum privind revizuirea Constituţiei în 24-25 mai, pe parcursul a două zile, nu se opune şi nu va boicota referendumul. Dimpotrivă, va susţine prezenţa la vot a tuturor cetăţenilor, dar pentru a vota împotriva Constituţiei", a spus Oltean.

Totodată, democrat-liberalii vor cere în 27 februarie, în comisia pentru revizuire, reluarea dezbaterilor "de la zero" pe marginea propunerilor de modificare a Constituţiei.
    
"Suntem hotărâţi ca în 27 februarie, luni, dacă programul anunţat de către USL se va respecta, să ne prezentăm în faţa Comisiei de revizuire a Constituţiei şi să solicităm acesteia reluarea dezbaterilor de la început, de la zero, ţinând cont de observaţiile făcute de către opinia publică, de Comisia de la Veneţia, de observaţiile şi propunerile făcute de opoziţia parlamentară. În situaţia în care USL va respinge această solicitare, PDL evident nu va participa la dezbaterea în cadrul acestei comisii, dar va participa la dezbaterea proiectului de lege în cadrul Camerei Deputaţilor şi al Senatului, susţinându-şi acolo toate propunerile care au fost înaintate şi au fost respinse de către Comisia de revizuire a Constituţiei", a declarat Oltean.
    
Liderul democrat-liberal spune că partidul său va organiza seminarii, mese rotunde şi va fi prezent în mass-media pentru a explica de ce nu este de acord cu unele modificări ale Constituţiei, iar, dacă legea va trece în forma propusă de USL, nu exclude varianta atacării acesteia la Curtea Constituţională.
    
"Vom folosi toate mijloacele parlamentare la îndemâna noastră pentru a împiedica adoptarea Constituţiei în forma în care este ea astăzi, inclusiv contestaţia la Curtea Constituţională atunci când vom fi în faza votului final acordat acestui act normativ. Apreciem că România şi românii nu pot să-şi submineze interesul naţional şi puterea populară prin votul dat unei asemenea Constituţii şi că ea este într-un conflict evident cu interesul poporului, cu voinţa poporului şi cu instituţia statului de drept", a mai adăugat Ioan Oltean.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 Ianuarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste