Dragnea propune referendum şi europarlamentare într-o singură zi

Liviu Dragnea susţine că organizarea alegerilor europarlamentare şi a referendumului pentru revizuirea Constituţiei într-o singură zi ar putea fi cea mai bună soluţie.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a continuat discuţiile cu reprezentanţii organizaţiilor judeţene, în vederea stabilirii obiectivelor pentru alegerile europarlamentare.

PSD îşi propune să obţină la scrutinul din luna mai 35%.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea susţine că organizarea alegerilor europarlamentare şi a referendumului pentru revizuirea Constituţiei într-o singură zi ar putea fi cea mai bună soluţie.

În opinia sa, în situaţia în care electoratul ar fi chemat la urne două zile la rând, există riscul unei prezenţe reduse la vot.

"Sunt mai mult păreri. Eu, de exemplu, nu sunt foarte sigur că două zile înseamnă mai bine. Nu ştiu dacă este chiar foarte uşor să-l organizezi în două zile. Poate o singură zi este cea mai bună soluţie şi pentru referendum, şi pentru europarlamentare. S-ar putea ca un cetăţean să nu fie hotărât în ce zi să vină şi până la urmă, să nu vină în nicio zi. Sâmbătă, să zică că merge duminică, şi duminică, să constate că nu mai are timp", a spus Liviu Dragnea.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat pentru Radio România Actualităţi că decizia la nivelul USL a fost de organizare a referendumului pentru revizuirea Constituţiei pe parcursul a două zile, iar propunerea făcută de Liviu Dragnea pentru o singură zi trebuie discutată tot la nivelul conducerii Uniunii.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 21 Ianuarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste