AUDIO Ponta: Organizăm alegeri europarlamentare şi referendum pe 24 şi 25 mai

Guvernul pregăteşte măsurile pentru organizarea, pe 24 şi 25 mai, a alegerilor pentru Parlamentul European şi a referendumului de modificare a Constituţiei.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că la finalul şedinţei de Guvern va prezenta textul unei Ordonanţe de Urgenţă, OUG 103/2009, prin care Cabinetul Emil Boc decidea organizarea în acelaşi timp a referendumului cu alegerile europarlamentare.

"Este o ordonanţă adoptată de Guvernul Emil Boc, în baza iniţiativei şi a avizului ministrului de justiţie de atunci, domnul Cătălin Predoiu, care prevede, de fapt, cumularea referendumului cu alte tipuri de alegeri. Spune domnul prim-ministru Boc în nota de fundamentare: "Prin Constituţia României, nu se interzice organizarea şi desfăşurarea referendumului simultan cu procesul electoral pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, preşedinte ori alegeri pentru Parlamentul European. Astfel, având în vedere această posibilitate, se introduce inclusiv faptul că totul se desfăşoară în aceleaşi secţii de vot, operaţiunile electorale fiind îndeplinite de către aceleaşi birouri electorale", a declarat premierul, după şedinţa de guvern.   

AUDIO Declaraţii Victor Ponta după şedinţa de Guvern

Victor Ponta a precizat că miercuri a avut o primă întâlnire de lucru, pe această temă, cu reprezentanţii Ministerului de Interne, iar calendarul alegerilor va fi aprobat, potrivit legii, cu 90 de zile înainte de scrutin.

Emil Boc îi acuză pe liderii USL de ipocrizie

Din punct de vedere legal, Guvernul are dreptul să organizeze referendumul pentru modificarea Constituției concomitent cu alegerile pentru Parlamentul European.

Însa, din punct de vedere moral, autoritățile europene au recomandat evitarea suprapunerii alegerilor europene cu orice scrutin intern, ceea ce pune România într-o situaţie delicată, spune fostul premier, Emil Boc.

Fostul șef al Guvernului i-a mai acuzat pe liderii USL de ipocrizie.

Emil Boc a declarat că, în perioada în care era prim-ministru și a organizat referendumul concomitent cu alegerile, Victor Ponta și Crin Antonescu i-au cerut demisia, pentru ca, acum, ei sa faca tocmai același lucru, a transmis corespondentul Radio România, Claudiu Pădurean.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 15 Ianuarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste