PDL respinge "categoric" comasarea europarlamentarelor cu referendumul pentru Constituţie

Candidatul PDL la prezidenţiale, Cătălin Predoiu, spune că liberalul Crin Antonescu doreşte să scurteze cât mai mult campania electorală prin organizarea alegerilor prezidenţiale în luna noiembrie, întrucât se aşteaptă la un declin accelerat în opţiunile

PDL respinge categoric comasarea europarlamentarelor cu referendumul pentru revizuirea Constituţiei, a declarat luni prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, arătând că Victor Ponta şi Crin Antonescu sacrifică interesele românilor de dragul unor poziţii în stat, unor interese personale.
    
"Decizia de a comasa alegerile europarlamentare cu referendumul pe revizuirea Constituţiei arată că Victor Ponta şi Crin Antonescu nu au nici cea mai mică consideraţie nici pentru alegerile europarlamentare, nici pentru Constituţie. Amestecarea celor două teme doar de dragul de a obţine nominalizarea la Preşedinţie de către Crin Antonescu arată nu numai frica acestuia de a-şi pierde candidatura, ci şi niciun fel de consideraţie pentru interesele românilor. Nu putem accepta şi respingem categoric această comasare", a declarat Predoiu, după şedinţa BPN al PDL.

Predoiu: Proiectul de revizuire a Constituţiei este slab din punct de vedere juridic
    
El a precizat că PDL nu poate accepta faptul că USL va promova "aceeaşi Constituţie a lui Crin Antonescu", care a fost criticată şi respinsă de specialiştii români şi de Comisia de la Veneţia, în loc să refacă lucrările de la zero şi să insereze observaţiile pertinente.
    
"Crin Antonescu şi Victor Ponta au decis să forţeze trecerea unei Constituţii care serveşte propriilor lor interese, preţul este menţinerea lui Crin Antonescu pe poziţia de candidat al USL la Preşedinţie", a mai spus Predoiu.
    
Democrat-liberalul spune că proiectul de revizuire a Constituţiei este slab din punct de vedere juridic şi va crea disfuncţionalităţi, dacă va trece de referendum.
    
"Nu putem să acceptăm ca acest proiect să fie discutat la pachet cu teme europene doar pentru a trece neobservat. Este o stratagemă ieftină. (...) Proiectul lui Crin Antonescu vizează slăbirea fundamentală a funcţiei prezidenţiale. Avem de-a face cu predarea lui Crin Antonescu faţă de USL. El spune: sunt gata să fiu un preşedinte fără atribuţii, să fiu un preşedinte marionetă, să fiu un preşedinte floare la butoniera PSD, numai să rămân candidat", a mai spus Predoiu.
    
El a arătat că PDL va participa la lucrările Comisiei de revizuire a Constituţiei doar dacă se reia dezbaterea de la zero.
    
"Dacă se vine cu inepţia juridică compusă de Chiuariu şi cauţionată de Antonescu, atunci nu vom intra să discutăm ce am văzut în vară, ăla nu este un proiect, este un produs ieşit din ignoranţă", a adăugat el.
    
Predoiu: PDL va organiza până la finele lunii un miting de prostest faţă de USL  

Cătălin Predoiu a anunţat, luni, că PDL va organiza, până la sfârşitul lunii ianuarie, un miting de protest faţă de propunerile şi declaraţiile liderilor USL care vizează subminarea justiţiei şi a statului de drept.

Totodată, democrat-liberalul a mai anunţat un "război total şi extrem" faţă de USL.
    
"Am decis să organizăm un miting de protest faţă de propunerile, faţă de toate declaraţiile premierului şi preşedintelui Senatului care tind la subminarea justiţiei şi a statului de drept. Mitingul va fi organizat până la sfârşitul lunii ianuarie", a precizat Predoiu.
    
El a spus că PDL îşi menţine poziţia de a respinge orice proiect de lege privind administierea şi graţierea care să favorizeze corupţii şi este gata să treacă la forme de protest.
    
"Dacă vor veni cu legea adminstiei în Parlament, vom face mitinguri, vom picheta sediile lor, dacă e nevoie ne vom retrage de la dezbaterile din Parlament", a arătat Predoiu.
    
El a mai spus că în şedinţa BPN s-a discutat despre faptul că partidul va adopta orice măsură pe care o va socoti tactic, de la caz la caz.
    
"Dincolo de mitinguri, protest în Parlament, dacă e nevoie ne retragem fără limită de timp din Parlament, orice formă o vom stabili de la caz la caz, dar vom face un război total şi extrem faţă de USL pentru că depăşeşte limita de funcţionalitate a statului român", a spus Predoiu.
    
Liderul PDL a adăugat că USL nu serveşte intersele românilor şi vrea să facă praf Constituţia.
    
"Pentru că ai 70% faci praf Constituţia, faci praf Codul electoral, faci praf justiţia şi statul de drept, faci praf România", a mai spus Predoiu.
    
El a mai precizat că PDL cere USL dezbateri cu opoziţia şi societatea civilă privind descentralizarea, reforma electorală şi constituţională.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 13 Ianuarie 2014
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste