Procurorul Lucian Papici cere CSM apărarea reputaţiei profesionale

Procurorul Lucian Papici din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii apărarea reputaţiei profesionale în urma afirmaţiilor din spaţiul public la adresa activităţii sale.

Procurorul DNA Lucian Papici a declarat joi că a solicitat CSM să îi apere reputaţia profesională în urma declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta după încetarea delegării sale în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei din Direcţia Naţională Anticorupţie.
    
Lucian Papici a spus că a transmis joi Consiliului Superior al Magistraturii cererea prin care solicită apărarea reputaţiei profesionale, în cazul afirmaţiilor făcute de premierul Victor Ponta la adresa sa.

Lucian Papici a fost înlocuit de la şefia Secţiei I a DNA de către procurorul general al României.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că, în joi după-amiază, va anunţa dacă va denunţa sau nu pactul de coabitare încheiat cu şeful Guvernului.

El a precizat că schimbările de la vârful DNA îl determină să se îndrepte spre denunţarea înţelegerii semnate cu premierul Victor Ponta.

Premierul Ponta susţine că şeful Secţiei I din DNA, Lucian Papici, nu a fost schimbat, ci doar i s-a terminat mandatul, iar pe locul acestora au fost numiţi procurori care vor avea stabilitate pe trei ani, ca să "nu stea toată ziua pe telefon cu Cotroceniul", precum foştii şefi DNA, Morar şi Papici.
    
El a adăugat că, potrivit legii, Lucian Papici nu avea dreptul la un al treilea mandat, fiind înlocuit când şi-a terminat dosarele, iar cei care îi înlocuiesc sunt tot procurori din cadrul DNA, care au lucrat acolo şi în mandatul lui Daniel Morar.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 3 Octombrie 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste