Guvernul dezminte că a cerut convocarea "de urgenţă" a CSAT

Guvernul României aşteaptă punctul de vedere al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării cu privire la privatizarea CFR Marfă şi precizează într-un comunicat de presă că nu a cerut convocarea "de urgenţă" a CSAT.

UPDATE Vicepremierul Gabriel Oprea i-a convocat înainte de începerea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, la sediul Guvernului, pe miniştrii care participă la şedinţa CSAT.

La discuţii participă miniştrii Apărării, de Interne, de Externe, Finanţe şi Justiţie.

Executivul precizează în document că a solicitat preşedintelui, doar să dispună includerea pe ordinea de zi a primei şedinţe, a proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea condiţiilor principale ale contractului de vânzare a unui pachet de acţiuni reprezentând 51% din capitalul social al CFR Marfă.

Decizia luată de preşedintele Băsescu de a convoca " de urgenţă" a CSAT este de fapt "o forţare", se mai scrie în comunicatul de presă.

"Guvernul României vede ca fiind o forţare decizia preşedintelui de a convoca 'de urgenţă' CSAT, cunoscut fiind faptul că hotărârile în cadrul Consiliului se iau cu unanimitate de voturi a celor prezenţi, în condiţiile îndeplinirii cvorumului, ceea ce nu ar fi posibil în cazul participării la şedinţă a cuiva fără drept de vot".

Guvernul consideră că discutarea în CSAT a subiectului nu trebuie să aibă drept scop sau consecinţă pasarea responsabilităţii între instituţiile statului, ci eventuala evidenţiere a unor informaţii noi, care să pună la îndoială viabilitatea procesului de privatizare a CFR Marfă, sau care să elimine dubiile ridicate în ultima perioadă.

Fără o astfel de clarificare, procesul de privatizare nu poate fi continuat - consideră executivul.

Totodată, guvernul apreciază ca pe o forţare decizia preşedintelui de a convoca '"e urgenţă" CSAT, pentru că hotărârile în cadrul Consiliului se iau cu unanimitatea de voturi a celor prezenţi, în condiţiile îndeplinirii cvorumului, ceea ce nu ar fi posibil în cazul participării la şedinţă a cuiva fără drept de vot.

Premierul Ponta a anunţat că este în concediu, iar vicepremierul Gabriel Oprea, care îl înlocuieşte, nu va putea vota la şedinţa CSAT, convocată astăzi la ora 11:00.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 2 August 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste