Preşedinţie: CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare, după licitaţie

Preşedintele Traian Băsescu precizează că CSAT nu are atribuţii în avizarea privatizării CFR Marfă şi îl invită pe premierul Victor Ponta să-şi asume răspunderea în privatizarea companiei.

Administraţia Prezidenţială precizează,  refererindu-se la privatizarea CFR Marfă,  că CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare,  după încheierea procesului de licitație

"De la intrarea în vigoare a Legii nr. 415 din 27 iunie 2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării și până în prezent, CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea procesului de licitație, acest lucru neintrând în atribuțiile CSAT", precizează Administraţia Prezindeţiale într-un comunicat de presă.

Preşedintele îl invită pe premier "să nominalizeze cele trei contracte de privatizare care au primit avizul CSAT" şi să-şi asume răspunderea pentru privatizarea CFR Marfă.

"Președintele României, domnul Traian Băsescu, îl invită pe ministrul interimar al Transporturilor și prim-ministru al Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, să nominalizeze cele trei contracte de privatizare care, potrivit domniei sale, au primit avizul CSAT. De asemenea, ministrul interimar al Transporturilor și prim-ministru al Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, este invitat să-și asume responsabilitatea care decurge din funcțiile pe care le îndeplinește în derularea privatizării companiei CFR Marfă SA", precizează comunicatul de presă.

Preşedintele îi mai cere premierului să nu transforme privatizarea CFR Marfă "într-un eşec de tip OLTCHIM".

"Având în vedere că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta consideră că procesul de privatizare a CFR Marfă SA desfășurat până în prezent este un succes, domnul președinte Traian Băsescu îl roagă pe domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta să depună toate eforturile necesare pentru ca această privatizare să nu se tranforme într-un nou eșec de tip «Oltchim» care ar afecta grav și salariații și compania Oltchim și economia națională", se mai spune în finalul comunicatului Administraţiei prezidenţiale.

Comunicatul vine ca urmare a  declarațiilor ministrului interimar al Transporturilor și prim-ministru al Guvernului României, Victor Ponta, potrivit cărora  CSAT ar fi avizat trei contracte de privatizare.

Ponta: Privatizarea CFR Marfă nu va fi făcută, dacă CSAT nu o avizează

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Sibiu, că "dacă CSAT nu avizează privatizarea CFR Marfă" aceasta nu va fi făcută.

El a afirmat însă, că anterior, CSAT a avizat trei privatizări, ceea ce înseamnă că a "acţionat ilegal", iar preşedintele Băsescu, dacă nu are vreo atribuţie, "să tacă din gură".

Întrebat dacă va convoca el CSAT, premierul a negat, afirmând că va lăsa acest lucru în seama şefului statului.

"O să-l convoace preşedintele. Nu vreau să uzurp vreuna din atribuţiile domniei sale. Dacă nu are competenţă CSAT-ul, dacă a avizat de trei ori până acum, înseamnă că de trei ori a acţionat ilegal. Dacă chiar nu are preşedintele nicio atribuţie despre CFR atunci, aşa pe româneşte, să tacă din gură. Dacă are şi dacă ştie ceva, e cel mai bun cadru, cadrul oficial, instituţional să ne spună, să nu ne lase să facem vreo greşeală, Doamne fereşte", a mai declarat Victor Ponta.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 26 Iulie 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste