Judecătorul Adrian Neacşu, membru CSM, urmărit penal

Judecătorul Adrian Neacşu este acuzat de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi uz de fals.

Direcţia Naţională Anticorupţie a început urmărirea penală faţă de judecătorul Adrian Neacşu, membru ales al CSM, a anunţat joi DNA printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, în sarcina acestuia s-au reţinut infracţiunile de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi uz de fals.

"Procurorii din cadrul DNA au început urmărirea penală faţă Neacşu Adrian-Toni, judecător, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice prev. de art 132 din Legea 78/2000, fals intelectual şi uz de fals, toate în formă continuată. La data de 24 ianuarie 2013, învinuitului Neacşu Adrian-Toni i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală'', se arată în comunicatul citat.

DNA precizează că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Judecătorul Adrian Neacşu s-a prezentat joi la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat în dosarul în care este anchetat.

La intrarea în sediul DNA Neacşu nu a făcut declaraţii presei.

În cadrul acestui dosar, procurorii DNA au fost vinerea trecută la CSM pentru a face investigaţii în urma cărora au ridicat calculatorul judecătorului vizat, au precizat surse judiciare.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 Ianuarie 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste