Guvernul reduce posturile de la cabinetele demnitarilor

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat că a fost adoptată reducerea posturilor de la cabinetele demnitarilor.

Ordonanţa privind reducerea numărului de posturi de la cabinetele demnitarilor a fost adoptată, miercuri, de Executiv.

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunțat că numărul posturilor din cabinetele demnitarilor a fost redus prin ordonanţă de Guvern, în cazul funcţiilor de demnitate publică asimilate rangului de secretar de stat, care sunt cele mai numeroase în administraţia centrală, reducerea fiind de un singur post la fiecare cabinet.

Liviu Dragnea a declarat că pentru cabinetul primului ministru, care include 18 posturi, nu se va opera reducerea, iar pentru funcţiile de vicepremier cu portofoliu şi ministru de stat cabinetul va fi redus de la 15 la 12 posturi.

Pentru funcţia de vicepremier fără portofoliu sau de ministru, ministru delegat, secretar general al Guvernului, şef al Cancelariei primului-ministru, Cabinetul va fi redus de la 13 la 8 posturi.

În acelaşi timp, pentru funcţiile de secretar de stat, adjunct al secretarului general al Guvernului, asimilaţi ai acestora din cadrul ministerelor, Secretariatului General al Guvernului şi Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul cabinetul demnitarului va fi redus de la 5 la 4 posturi, iar pentru conducătorii de organe de specialitate ai administraţiei publice centrale cu rang de sceretar de stat va fi operată o reducere de la 4 la 3 posturi.

Dragnea a arătat că, după reorganizarea ministerelor, vor exista circa 60 de secretari de stat în cadrul acestora.

În ceea ce priveşte Departamentul Afacerilor Europene din cadrul MAE ar putea fi un secretar de stat, iar în subordinea ministrului delegat pentru problemele românilor de pretutindeni ar putea fi tot un secretar de stat.

Vicepremierul a mai spus că, la cererea premierului Victor Ponta, până la 30 martie toţi miniştrii vor prezenta noi propuneri de reorganizare a ministerelor în sensul reducerii de personal.

În urma acestei reorganizării, a asigurat Dragnea, numărul posturi de conducere va fi redus spre jumătate.


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 9 Ianuarie 2013
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste