Traian Băsescu va merge la vot

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, anunţă că se va prezenta, duminică, 29 iulie, la votul pentru referendum.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu spune că va merge duminică la vot, în ciuda hotărârii PDL de a boicota referendumul.

El a declarat,  la TVR, că nu este mulţumit de decizia democrat-liberalilor, dar, pe de altă parte, nici referendumul nu este organizat de USL în condiţii de siguranţă.  

"Eu nu fac românilor niciun îndemn. Fiecare să procedeze conform conştiinţei lui. Din punctul meu de vedere, cine vrea să meargă la vot să meargă, cine nu, nu, dar am constatat că PDL are motive întemeiate să spună 'Nu putem controla securitatea referendumului'. Eu voi merge. Voi fi printre cei care merg la vot", a spus Băsescu.

PDL boicotează referendumul

Democrat-liberalii cer simpatizanţilor să nu se prezinte la referendum pentru a nu valida o acţiune pe care o consideră un abuz al USL.

Liderul PDL, Vasile Blaga, afirmă că dincolo de suspendarea nelegitimă a lui Traian Băsescu, organizarea referendumului este plină de nereguli, de la lipsa camerelor de luat vederi în secţii până la absenţa declaraţiilor pe propria răspundere, care ar limita votul multiplu.

El aminteşte că PSD şi PNL se comportă diferit astăzi faţă de referendumurile anterioare. 

"În 2007 a fost un referendum vizavi de votul în două tururi de scrutin, odată cu alegerile europarlamentare. S-au străduit din răsputeri să nu existe cvorum pe respectivul referendum, punând secţiile de vot separat. Tot în 2007, a mai fost un referendum de suspendare a preşedintelui. 80% din populaţie a spus "Nu". Nu ştiu ca unul din cei peste 22 de parlamentari, care au hotărât atunci suspendarea preşedintelui, să-şi fi dat demisia", a spus Vasile Blaga.

Pentru ca referendumul să fie validat, trebuie să se prezinte la vot peste jumătate din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele de votare, adică aproximativ nouă milioane de alegători.


 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 25 Iulie 2012
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste