Băsescu: E cert în proporţie de 99% că referendumul va fi invalidat

Preşedintele suspendat susţine că 29 este o zi care în proporţie de 99% va pune capăt crizei politice prin invalidarea referendumului.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, marţi, că este cert în proporţie de 99% că referendumul din 29 iulie va fi invalidat, iar el va reveni la Palatul Cotroceni pe 1 august, după deciziile BEC şi Curţii Constituţionale privind rezultatul referendumului.

"Dacă BEC validează, nu are cine să se opună acestui lucru. După care urmează validarea referendumului de către CC şi s-a luat decizia. Sunt un om care are meserie şi are ce face, dar hai să discutăm problema serioasă. Ce vă pot spune este că miercuri eu voi fi înapoi la Cotroceni, asta este cert. Dacă nu exista riscul de fraudare, aş fi avut mari şanse şi cu participarea PDL să fiu înapoi la Cotroceni", a declarat Băsescu, la TVR 1.

El a subliniat apoi că, după părerea sa, este sigur că "în proporţie de 99%" pe 29 iulie se va pune capăt crizei politice şi se va restabili funcţionalitatea statului român prin invalidarea referendumului.

"Deci, după părerea mea, 29 este o zi care în proporţie de 99% va pune capăt crizei politice prin invalidarea referendumului şi acesta este lucrul necesar României şi românilor acum. Nici faţa lui Traian Băsescu nu e importantă acum, nici scaunul lui Traian Băsescu nu e, ci restabilirea funcţionalităţii statului român", a spus el.

România, o ţară cu "hărmălaie politică uriaşă"

De asemenea, Băsescu a arătat că România este "o ţară care are un preşedinte suspendat şi o hărmălaie politică uriaşă", iar încheierea acestei situaţii trebuie făcută pe 29 iulie prin invalidarea referendumului, nu prin intrarea într-o nouă perioadă de instabilitate politică determinată de organizarea succesivă a alegerilor prezidenţiale şi legislative.

"Poate urma restabilitarea funcţionalităţii instituţiilor statului imediat după 29 prin invalidarea referendumului sau poate urma o perioadă de instabilitate, adică trei luni până la alegerile prezidenţiale în cazul în care se invalidează referendumul. Alegerile prezidenţiale vor fi urmate de încă o lună şi jumătate până la alegerile legislative, ele nu pot fi comasate datorită Constituţiei", a argumentat el.

Totodată, el a arătat că nu crede "că se vor găsi 9 milioane de români care să vrea să îi acopere pe cei care au organizat lovitura de stat şi continuarea instabilităţii" şi care "să vrea un preşedinte care să stea încovoiat în faţa majorităţii parlamentare".


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 25 Iulie 2012
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste