AUDIO Traian Băsescu nu exclude varianta boicotării referendumului

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, susţine că există elemente care indică intenţia USL de fraudare a referendumului din 29 iulie, adăugând că nu exclude varianta boicotării referendumului.

Traian Băsescu a afirmat la postul de televiziune B1 TV că nu exclude varianta de boicotare a referendumului, variantă vehiculată şi de liderii PDL în ultimele zile.   "Vreau să mă sfătuiesc şi cu cei de la PDL. Ei au un Colegiu Director, în care vor analiza toată situaţia şi capacitatea lor de a supraveghea secţiile de votare. Dacă vor ajunge la concluzia că sunt riscuri foarte mari, probabil vor lua o decizie ori de boicotare, ori de a cere electoratului să nu se prezinte la referendum, situaţie în care, în niciun caz, nu pot să rămân de capul meu şi să spun: hai, veniţi voi, ai mei, că ori e ai mei ori e ai PDL, poate eu mai am ceva în plus, dar sunt aceiaşi oameni", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a avertizat în urmă cu o săptămână că PDL riscă să intre în coliziune cu el dacă îi îndeamnă pe oameni să nu voteze la referendumul din 29 iulie, datoria sa fiind să îi cheme pe români la urne şi să le explice importanţa votului.

Democrat liberalii au programat, marţi, şedinţa Colegiului Director la care ar urma să ia o decizie în ceea ce priveşte eventuala boicotare a referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.    

Reprezentanţii puterii susţin că prezenţa la vot la referendum s-ar situa, conform sondajelor, între 51% şi 60%, iar un eventual boicot al PDL ar putea conduce la o situaţie politică extrem de complicată.
 


www.PoliticaRomaneasca.ro
Adaugat: 24 Iulie 2012
Vizualizari: 0
TiparesteTipareste