PNL a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta

Moţiunea de cenzură anunţată de PNL a fost depusă, marţi, la Parlament. Ea a fost semnată de 231 de senatori şi deputaţi de la PNL, PDL, PP-DD, neafiliaţi la grupurile parlamentare.


Politica Romaneasca
Foto: Preşedintele PNL, Crin Antonescu şi premierul Victor Ponta
trimite pe mail

PNL consideră că măsurile de relaxare fiscală întârzie prea mult, deşi premierul Victor Ponta a dat asigurări că ele vor fi punct principal de discuţie cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, la începutul lunii viitoare.

PNL mai acuză guvernul şi că este influenţat de liderii politici din teritoriu.

Moţiunea de cenzură intitulată "Opriţi Guvernul Ponta 3 - guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii", este semnată de 231 de senatori şi deputaţi de la PNL, PDL, PP-DD, neafiliaţi la grupurile parlamentare, au anunţat liberalii.

Pentru a trece de votul Parlamentului, demersul liberalilor are nevoie de 286 de voturi favorabile, atrage atenţia redactorul RRA.

PNL, PDL şi PP-DD au împreună 218 senatori şi deputaţi, la care s-ar putea adăuga şi o parte din parlamentarii independenţi şi neafiliaţi, ceea ce ar duce la un rezultat de 240 de voturi.

Puterea deţine, însă, majoritatea, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, cu un număr total de 322 de parlamentari.

Semnatarii moţiunii de cenzură acuză guvernul Ponta de nerespectarea promisiunilor legate de neimpozitarea profitului reinvestit, reducerea cu cinci puncte procentuale a contribuţiilor de asigurări sociale, adoptarea legii primei intabulări a terenurilor agricole şi forestiere sau privind rescrierea Codului fiscal şi a noului Cod Silvic.

De cealaltă parte, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a dat asigurări că de la 1 iulie măsura privind reducerea CAS cu 5% la angajator va deveni certitudine,

PNL îl mai acuză  premierul Victor Ponta că ar fi mai apropiat de Rusia decât de Uniunea Europeană şi ar încerca să controleze justiţia.

În replică, premierul Victor Ponta a susţinut că moţiunea de cenzură nu are şanse să fie adoptată de Parlamentul României.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Mai 2014
Ultima actualizare:
18 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza