Pacienţii cer Guvernului să aloce mai mulţi bani pentru Sănătate

Reprezentanţii Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România vor merge cu o caravană prin ţară pentru a populariza necesitatea unei mai bune finanţări a domeniului medical.

Adăugat: 25 August 2015
Ultima actualizare:25 August 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Pacienţii români lansează astăzi o campanie prin care îi cer Guvernului să aloce Sănătăţii un procent de 6% din Produsul Intern Brut.

Ei cer acces integral la tratamente compensate şi terapii inovatoare, pe care să nu fie nevoiţi să le întrerupă în funcţie de oferta din farmacii.

"Cred că sănătatea ar trebui finanţată corect de la buget pentru că din ceea ce strânge fondul nu putem asigura servicii de calitate pentru toţi cetăţenii României. În momentul în care statul va şti exact ce trebuie să aloce, cât trebuie să aloce, dacă va avea un studiu făcut în România privitor la nevoia de sănătate a populaţiei, probabil că atunci vor şti şi cât alocă. Dacă vom avea registrele naţionale ale asociaţiilor de pacienţi vom şti ce număr de pacienţi avem. Noi deocamdată mergem pe statistică. Or o finanţare corectă n-o să putem face niciodată dacă nu ştim ce număr de pacienţi avem, cât costă să-i tratăm, şi atunci putem finanţa exact bugetul", a spus   Radu Gănescu, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România.

Reprezentanţii organizaţiei spun că vor merge cu o caravană prin toată ţara pentru a populariza necesitatea unei mai bune finanţări a domeniului medical.

Iniţiativa este susţinută de organizaţiile profesionale din sistemul de Sănătate, transmite redactorul RRA, Adriana Turea.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
25 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza