Ovidiu Miculescu: În această lume complicată, media are un rol esenţial

Conferinţa Radio Asia 2016, care s-a desfăşurat între 25 şi 27 aprilie la Beijing, în China, s-a încheiat.

Adăugat: 27 Aprilie 2016
Ultima actualizare:27 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Alin Şerbănescu
trimite pe mail

Secretarul general al Uniunii Audiovizualului Asia-Pacific (ABU), dr. Javad Mottaghi, a susţinut un discurs la finalul conferinţei, care a avut titlul "Haideţi să vorbim despre radio".

Preşedintele Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, a vorbit, la rândul său, la finalul evenimentului de la Beijing.

"Dragi prieteni, dragi invitaţi, voi spune doar câteva cuvinte. Mulţumesc ABU, Radioului Naţional Chinez (CNR) şi prietenilor noştri din Europa şi prietenilor noştri din Asia. Aşa cum a spus colegul în ultimul panel al conferinţei, esenţial în această cooperare posibilă - din punctul meu de vedere, este o cooperare necesară - este dialogul. Astfel că noi, Radio România, împreună cu ABU am încercat să deschidem acest dialog organizat anul trecut, la Bucureşti şi acum la Beijing. Consider că, având echipe excepţionale, probabil şi cu argumente pentru a rămâne calmi, consider, sunt chiar convins că acest dialog trebuie continuat. Pentru că în această lume complicată, chiar şi în Europa, chiar şi în Asia sau în /.../ sau în Rusia sau în altă parte a lumii, media are un rol esenţial, atât serviciile publice, cât şi media privată. Deci, de ce să nu discutăm despre găsirea unei modalităţi de a coopera - pentru că, la urma-urmei, noi reprezentăm aceeaşi industrie, noi toţi servim publicul şi, în majoritatea cazurilor, aşa cum este şi în Bucureşti şi aici, mulţi dintre voi sunteţi responsabili pentru că sunteţi vocile organizaţiilor. Deci, vă mulţumesc încă o dată şi, vă rog, haideţi să continuăm acest dialog. Sunt nerăbdător şi vă invit pe toţi anul viitor la Bucureşti pentru a actualiza acest dialog într-un stil cu mult mai concret. Mulţumesc încă o dată şi seară frumoasă tuturor! Veţi vedea şi darul din partea Radio România, concertul, şi apoi vom face şi o mică vizită prin Beijing. Este foarte frumos! Mulţumesc!", a spus Ovidiu Miculescu.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza