OUG privind compensarea creşterii preţurilor la energie, aprobată de Camera Deputaţilor

Cetăţenii care se vor încadra în consumul mediu lunar vor putea beneficia, pe lângă preţul plafonat, şi de o compensare a facturilor.

Adăugat: 28 Octombrie 2021
Ultima actualizare:28 Octombrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ordonanţa de urgenţă privind compensarea creşterii preţurilor la energie a fost aprobată, ieri, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Măsurile de sprijin temporar pentru cetăţeni, dar şi pentru firme ar urma să fie aplicate de la 1 noiembrie.

Cetăţenii care se vor încadra în consumul mediu lunar vor putea beneficia, pe lângă preţul plafonat, şi de o compensare a facturilor.

Ministrul interimar al energiei, Virgil Popescu, spunea că peste 70% dintre români vor beneficia de prevederile acestei legi.

Virgil Popescu: Vorbim de aproape 15 milioane de români, care vor plăti acelaşi preţ ca anul trecut. Este o schemă de ajutor pentru întreprinderile mici şi mijlocii, pentru microîntreprinderi, pentru profesii liberale, întreprinderi familiale. Acestea vor plăti doar preţul energiei. Toate taxele, tarifele reglementate, nereglementate, sunt scoase şi vor fi suportate de la bugetul de stat.

Deputatul social-democrat Radu Popa afirma că legea pune în centru consumatorul casnic, fiind nevoie de măsuri urgente într-o situaţie de criză.

Radu Popa: Pierderile de reţea vor fi adresate săptămâna viitoare, prin modificarea Legii 123 şi avem încredere că vom găsi o soluţie.

Din partea USR, deputatul Cristina Prună a atras atenţia că în urma aplicării acestei legi, există riscul să se creeze blocaje.

Cristina Prună: Sper că proiectul nu va avea un efect invers şi chiar va reuşi să fie aplicat exact aşa cum a fost intenţia iniţială şi să nu periclităm investiţiile pe termen lung.

Deputatul UDMR Bende Sándor a afirmat că legea este aşteptată de români şi chiar dacă va crea nemulţumiri, ea va fi îmbunătăţită.

Bende Sándor: Această lege poate că nu mulţumeşte pe toată lumea, dar dacă se observă şi vor fi lacune, pe care vom observa că vor trebui modificate, noi, sigur, vom da tot concursul ca această lege să fie îmbunătăţită.

În favoarea proiectului de lege au votat şi reprezentanţii AUR şi ai Grupului minorităţilor naţionale.
Realizator:

Ministrul energiei Virgil Popescu este invitatul rubricii "Apel matinal" la Radio România Actualităti, de la ora 8:30.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Octombrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza