Ordonanţele militare 5 şi 6, publicate în Monitorul Oficial

Ordonanţele militare 5 şi 6 privind măsuri de prevenire a răspândirii cu COVID-19 au fost publicate în Monitorul Oficial, partea întâi.

Adăugat: 31 Martie 2020
Ultima actualizare:31 Martie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ordonanţele militare 5 şi 6 privind măsuri de prevenire a răspândirii cu COVID-19 au fost publicate în Monitorul Oficial, partea întâi.

Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a emis aseară Ordonanţa militară numărul 5 care prevede că se prelungeşte măsura suspendării zborurilor spre Spania şi din Spania către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând de astăzi de la ora 18:00, şi se prelungeşte măsura suspendării zborurilor spre Italia şi din Italia către România pentru o perioadă de 14 zile, începând cu 6 aprilie 2020.

Ministrul de interne a anunţat şi emiterea Ordonanţei militare numărul 6 prin care s-a decis carantinare a municipiului Suceava şi a unei zone limitrofe formate din opt comune, dar şi stabilirea unei zone de protecţie asupra unor unităţi administrativ teritoriale din judeţul Suceava.

Tot prin această ordonanţă militară nr.5 , persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate fără aprobarea autorităţilor competente vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea şi vor răspunde penal conform legii.

Persoanele care nu respectă condiţiile izolării şi sunt identificate în afara spaţiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea şi vor fi sancţionate contravenţional.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 Martie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza