Ordonanţa privind recalcularea pensiilor militare, adoptată de deputaţi

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind aprobarea ordonanţei care stabileşte modul de recalculare a pensiilor militare.

Adăugat: 21 Iunie 2011
Ultima actualizare:22 Iunie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Actul normativ prevede că, până la data de 31 octombrie anul acesta, unităţile militare unde pensionarii şi-au desfăşurat activitatea trebuie să găsească toate actele necesare pentru recalcularea pensiilor.


Majoritatea deputaţilor a adoptat legea privind modul de recalculare a pensiilor militare cu 168 de voturi pentru, 116 împotrivă şi 7 abţineri.


Legea şi ordonanţa de urgenţă a guvernului care stă la baza ei a fost aspru criticată de opoziţie, care a susţinut că a apărut din cauza haosului creat în urma aplicării principiului contributivităţii pentru pensiile militarilor.


Deputatul PNL, Victor Paul Dobre a precizat că această lege va fi atacată la Curtea Constituţională, pentru că ea contravine principiului potrivit căruia o lege nu este retroactivă.

 

Deputatul PSD, Aura Vasile, a susţinut că ordonanţa este greşită şi că nu are niciun efect. 

 

"Acest proiect de lege nu-şi are rostul, pentru că, în acest moment, peste 21.763 de procese sunt câştigate de către militarii pensionari", susţine Aura Vasile.


Deputatul PDL, Eugen Bădălan a arătat că pentru 91% din pensionarii Ministerului Apărării pensiile au crescut sau au rămas la valoarea anterioară şi doar pentru 9% pensiile au scăzut.

 

"În acest moment, la un volum de aproximativ 81.000 de pensionari doar pentru 9% pensiile au scăzut", a afirmat Eugen Bădălan.În cadrul dezbaterilor, toate amendamentele opoziţiei au fost respinse, iar majoritatea parlamentară a adoptat legea în forma prezentată de guvern.

 

Mai mulţi membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în retragere şi în rezervă au protestat pe holurile Camerei Deputaţilor, pe motiv că nu li s-a permis accesul în loji pentru a asista la şedinţa de plen în care s-a dezbătut ordonanţa de urgenţă privind pensiile militare.


 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
21 Iunie 2011
Ultima actualizare:
22 Iunie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza