Ordonanţa de urgenţă privind recalcularea pensiilor militare, respinsă în Senat

Comisia juridică şi cea de muncă din Senat au respins în această dimineaţă documentul care reglementează recalcularea pensiilor militare.

Adăugat: 1 Martie 2011
Ultima actualizare:1 Martie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorii din Comisia juridică, dar şi cei din Comisia de muncă au respins cu majoritate de voturi Ordonanţa de urgenţă a guvernului, prin care pensiile militarilor vor fi recalculate.


În cadrul dezbaterilor, reprezentanţii opoziţiei, senatorii PSD şi ai PNL, au susţinut că momentul emiterii acestei ordonanţe a fost "un moment de iresponsabilitate politică".


La rândul lor, reprezentanţii sindicatelor militare au declarat că această Ordonanţă nu este constituţională, ea fiind un act juridic imposibil de pus în practică.


Mai mult, aceştia au spus că cel puţin instanţele de judecată din Bucureşti sunt blocate de militari care dau în judecată Ministerul Apărării şi Guvernul.


Pe de altă parte, prezent la dezbatere, reprezentantul MApN, generalul Maria Lupu, a declarat că nu MApN a iniţiat această lege, iar Ministerul nu face altceva decât să o aplice.


Generalul a mai spus că pensiile vor creşte pentru aproximativ 80% dintre militari.


Raportul la această ordonanţă va intra în plenul Senatului, cu propunere de respingere, voturile cumulate din cele două Comisii fiind de 11 împotrivă, trei abţineri şi un vot pentru.


Senatul este prima Cameră sesizată, iar Camera Deputaţilor este cea decizională.

 Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
1 Martie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza