Ordonanța de modificare a Codului Fiscal, analizată articol cu articol în Senat

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului va fi analizată articol cu articol în Comisia de buget a Senatului.

Adăugat: 22 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:22 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Măsurile Guvernului de modificare a Codului Fiscal au început să fie dezbătute în Comisia de buget a Senatului.

Ordonanţa de urgenţă va fi analizată articol cu articol, iar raportul comisiei va fi întocmit săptămâna viitoare. Relatează, de la Parlament, redactorul nostru, Alina Stănuţă.

Senatorii din Comisia pentru buget doar au dezbătut amendamentele, în prezenţa secretarului de stat din Ministerul de Finanţe Ioana Iacob, pentru a da posibilitatea celor din minister să analizeze până la şedinţa viitoare propunerile venite din partea parlamentarilor şi a celor de la Coaliţia pentru Dezvoltarea României.

Un amendament intens analizat a vizat posibilitatea ca impozitul pe cifra de afaceri pentru microîntreprinderi să fie opţional. Preşedintele Comisiei, sentorul PSD Eugen Teodorovici.

"Trebuie să găsim acele măsuri care să stimuleze scoaterea la lumină a locurilor de muncă, pentru că ştim foarte bine că sunt peste 100.000, de fapt, de microîntreprinderi care nu au niciun angajat astăzi. Putem să încurajăm ca acest lucru să se întâmple în sens invers, şi am spus că putem să scoatem la lumină cel puţin 200.000 de locuri de muncă, este adevărat, poate la un salariu minim pe economie", a spus Eugen Teodorovici.

Amendamentul este susţinut de parlamentari din toate partidele. Pe de altă parte, senatorul PNL Florin Cîţu, membru al Comisiei pentru buget, consideră că schimbările aduse Codului Fiscal şi plata defalcată a TVA vor crea haos de la 1 ianuarie 2018.

"Cred că singura schimbare va fi la impozitul pentru microîntreprinderi, dacă va fi o schimbare. În acelaşi timp, există semne mari de întrebare pentru viitor. După ce ai transferat, ce faci cu Codul ăsta Fiscal? Cred că o să fie un fel de haos pe la administraţia fiscală. De astăzi ar trebui să înceapă să negocieze salariile, dar, din discuţii, este clar că oamenii nu au timp să facă acest lucru. Este clar că intrăm într-o perioadă de incertitudine. Avem transferul acesta al contribuţiilor. Intră şi TVA defalcat. O să fie un haos", a susținut Florin Cîţu.

Săptămâna viitoare este aşteptată o nouă şedinţă a Comisiei pentru buget, pentru raportul asupra ordonanţei de urgenţă privind Codul Fiscal.

 Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza