Orchestra Naţională Radio deschide evenimentele în aer liber de la Festivalul Enescu

În această seară, de la 19.30, vor putea fi ascultate arii de operă de largă popularitate, cu tenorul Ştefan Pop solist.

Adăugat: 10 Septembrie 2015
Ultima actualizare:10 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Alexandru Dolea
trimite pe mail

Orchestra Naţională Radio va deschide astăzi seria evenimentelor în aer liber din cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu", oferite gratuit publicului în Piaţa Festivalului, lângă Ateneul Român.

În această seară, de la 19.30, vor putea fi ascultate arii de operă de largă popularitate, cu tenorul Ştefan Pop solist.

"Pentru acest concert, care va avea loc în Piaţa Festivalului Enescu, avem un program foarte dificil. Ştim cu toţii că atunci când se organizează un recital, o gală, programul este de fiecare dată foarte variat. Avem, desigur, multe piese muzicale, aşa-zis mai lejere, dar vor fi şi lucrări care aparţin genului clasic. Sunt pagini care solicită mult orchestra. Aşadar, cu un astfel de program sper că va fi un concert foarte bun", a spus dirijorul de origine italiană David Crescenzi.

La Ateneul Român, Noua Orchestră de Cameră Europeană, dirijată de Dmitri Sitkovetsky, va susţine de la ora 17.00, un concert, solist fiind violonistul Eugen Ţichindeleanu, laureat în 2003 al Concursului Enescu.

Apoi de la 22.30 va cânta Cvartetul de coarde "Voces", cărora li se va alătura pianistul Andrei Licareţ, iar Sala Mare a Palatului va găzdui de la ora 20.00 primul program al Orchestrei Filamonicii din Sankt Petersburg, conduse de Yuri Temirkanov, având-o solistă pe marea pianistă Elisabeth Leonskaia.

Toate cele trei concerte vor fi transmise în direct de Radio România Cultural şi România Muzical.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
10 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza