Oprea, la Înstanţa Supremă în "dosarul Limuzina"

Gabriel Oprea este judecat pentru achiziţionarea unui autoturism pentru care a suplimentat nelegal cu suma de 410 mii de lei a fondului pentru cheltuieli operative ale Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Adăugat: 7 Septembrie 2016
Ultima actualizare:7 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Gabriel Oprea, fost ministru de Interne
trimite pe mail

Fostul Vicepremier Gabriel Oprea s-a prezentat ieri la instanţa supremă pentru un nou termen în dosarul în care este judecat pentru acuzaţia de abuz în serviciu în legătură cu cheltuirea unor sume din bugetul Ministerului de Interne, prin suplimentarea în mod nelegal cu suma de 410 mii lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă pentru cumpărarea unui autoturism.

Gabriel Oprea şi-a susţinut din nou nevinovăţia.

El a declarat că achiziţionarea maşinii s-a făcut în mod legal.

"Un document legal pe care am pus o singură rezoluţie - măsuri legale. Nu am stabilit eu nici preţul, nici marca, nici altceva, în contextul în care în timpul mandatului meu s-au achiziţinat peste 5 mii de maşini, care erau necesare celor de la Ministerul de Interne", a spus Gabriel Oprea. 

La ieşirea din sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Gabriel Oprea a fost întrebat şi despre un alt dosar, în care este urmărit penal pentru ucidere din culpă, în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină care deschidea în toamna anului trecut o coloană oficială a fostului vicepremier şi ministru de Interne.

Gabriel Oprea a declarat din nou că nu se consideră vinovat, întrucât era în timpul serviciului şi nu era responsabil de stabilirea acestui gen de dispozitive.

"Mă deplasam de la /.../ de securitate spre domiciliu la orele 19 şi ceva. Maşina în care mă aflam, cu aghiotantul şi şoferul, avea viteza legală. Maşina din faţă, antemergătorul, avea viteza legală. Din păcate, motociclistul, colegul nostru, aflat la câteva sute de metri, s-a lovit şi a căzut în acea groapă. Nu un ministru sau un viceprim-ministru se ocupă de aceste dispzitive. Sunt reglementări, este legea chiar în vigoare. Este problema Poliţiei Rutiere, şefului de dispozitiv şi bazei legale", a spus Oprea.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza