Opoziţia, "spectator" la Parlament

Lucrările Parlamentului s-au desfăşurat şi marţi în absenţa parlamentarilor al Uniunii Social Liberale, aflaţi în grevă parlamentară de la începutul lunii februarie.

Adăugat: 21 Februarie 2012
Ultima actualizare:1 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Opoziţia a ales marţi, la Camera Deputaţilor, o modalitate inedită de protest. Astfel, deputaţii opoziţiei au asistat la dezbateri de la balcoanele din sala de plen.

Deputaţii puterii au votat proiectele de lege înscrise pe ordinea de zi, în condiţiile unui cvorum de şedinţă de 165 de parlamentari, ceea ce reprezintă minimum acceptat pentru desfăşurarea lucrărilor.

În timp ce puterea cataloghează drept "neserioasă" atitudinea deputaţilor USL, considerând că "reprezentanţii opoziţiei nu găsesc încă motivaţia pentru a reveni la lucrări", cei acuzaţi spun că vor contesta la Curtea Constituţională toate legile votate în şedinţa de marţi.

Preşedintele de şedinţă, deputatul PDL, Ioan Oltean, le-a spus parlamentarilor USL că balcoanele fac parte din sala de şedinţă şi că îi va considera prezenţi la şedinţă.

"Îi rog şi pe cei de la balcon să coboare ca să poată fi trecuţi în lista de prezenţă. Vă rog să aveţi în vedere că balcoanele fac parte din sală, cei prezenţi acolo vor fi consideraţi prezenţi la şedinţă", a spus Ioan Oltean.

Replica opoziţiei a fost dată de secretarul de şedinţă, deputatul liberal Mihai Voicu, care a afirmat că "cvorumul de şedinţă a fost pierdut", întrucât au fost prezenţi la vot doar 161 de deputaţi.

"Domnule preşedinte, vă rog să constataţi că doar în câteva minute cvorumul de şedinţă a fost pierdut, au fost prezenţi 161 de deputaţi la acest vot", a spus Voicu.

Deputaţii nu au votat marţi proiectele de lege cu caracter organic.

Pe de altă parte, la Senat, unele comisii, cum ar fi cea de sănătate sau de administraţie publică, în care puterea deţine majoritatea, au lucrat şi au adoptat proiectele de lege aflate pe ordinea de zi, iar alte comisii, în care opoziţia are majoritatea, nu s-au putut întruni, întrucât nu a existat cvorumul de lucru. Şi aici, este cazul Comisiei de muncă sau a celei de buget.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
21 Februarie 2012
Ultima actualizare:
1 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza