Opoziția nu va vota pentru un cabinet condus de Sorin Grindeanu

Partidele din opoziţie au anunţat că nu vor vota pentru un cabinet condus de Sorin Grindeanu, precizând că este "o soluţie de avarie".

Adăugat: 29 Decembrie 2016
Ultima actualizare:29 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Raluca Turcan, președinte interimar PNL
trimite pe mail

Partidele din opoziţie au anunţat că nu vor vota pentru un cabinet condus de Sorin Grindeanu, deşi consideră propunerea mai potrivită decât cea a lui Sevil Shhaideh, respinsă în final fără explicaţii de şeful statului.

Liderul PNL Raluca Turcan consideră că eşescul primei propuneri de prim-ministru i-a determinat pe social-democraţi să recurgă la o soluţie de avarie.

"Jocurile interne din PSD au stat la baza acestei noi propuneri şi în niciun caz interesul public", a spus Turcan.

USR: Este aceeaşi marcă înregistrată Liviu Dragnea

Uniunea Salvaţi România anunţă că nu va vota învestirea noului premier.

Deputatul USR Cristian Ghinea susţine că există riscul formării a două guverne, ambele disfuncţionale.

"Este aceeaşi marcă înregistrată Liviu Dragnea, să avem un guvern la Palatul Victoria şi persoane care controlează acest guvern de la partid. Cu un prim-ministru foarte slab, cu dublă comandă de la partid va fi un haos la guvernare", a spus Ghinea.

Băsescu: Îmi ridică suspiciuni

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, susţine că propunerea lui Sorin Grindeanu ridică o serie de întrebări cu privire la o posibilă apartanenţă a acestuia la serviciile secrete.

"Trebuie să trecem la desereizarea instituţiilor politice. Or faptul că domnul Grindeanu nu numai că a fost membru în Comisia SRI, dar a făcut şi cursurile Academiei Naţionale de Informaţii mie îmi ridică suspiciuni", a spus Băsescu.

Pambuccian: Grindeanu este un om OK

În schimb, liderul grupului minorităţilor naţionale, altele decât cea maghiară, Varujan Pambuccian, consideră că propunerea lui Sorin Grindeanu ca premier este potrivită şi îndreptăţită.

"Este un om OK cu care se poate lucra foarte bine", a declarat Varujan Pambuccian.

UDMR, în expectativă

UDMR nu şi-a exprimat până la această oră un punct de vedere.

Amintim că liderul Uniunii, Kelemen Hunor, declara că, deşi fomaţiunea sa a încheiat un acord de cooperare parlamentară cu PSD şi ALDE, acest lucru nu implică un cec în alb sau votul UDMR pentru orice propunere venită din partea social-democraţilor pentru funcţia de premier.Autor:
Dana Georgescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza