Opoziţia nu participă la votul moţiunii de cenzură

Partidele de opoziţie nu vor participa la votul asupra moţiunii de cenzură iniţiate de coaliţia PSD-ALDE împotriva cabinetului Grindeanu

Adăugat: 20 Iunie 2017
Ultima actualizare:21 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

După eşecul negocierilor purtate ieri şi astăzi, şi UDMR a anunţat că parlamentarii formaţiunii nu se vor afla în sală.

Liderii coaliţiei spun, însă, că, şi aşa, vor avea destule voturi pentru ca moţiunea să treacă.

PSD şi ALDE susţin că moţiunea de cenzură va trece, chiar dacă negocierile cu UDMR au eşuat, iar coaliţia nu se mai poate baza pe voturile parlamentarilor Uniunii.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea, cu puţin timp în urmă, că, de fapt, nici nu a luat în calcul voturile UDMR pentru moţiune.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, preciza că voturile necesare vor veni din partea unor aleşi de la alte partide sau de la independenţi.

"PSD împreună cu ALDE avem voturile necesare, avem majoritatea pentru moţiunea de cenzură. Ca atare, nu avea niciun rost să insistăm pe această direcţie, care putea să fie speculată defavorabil împotriva noastră şi să creeze anumite îngrijorări", a spus acesta.

Aşadar, parlamentarii UDMR nu vor participa la votarea moţiunii de cenzură.

Liderul Uniunii, Kelemen Hunor, spunea că această moţiune este problema internă a coaliţiei.

"Nu e cazul să ne certăm cu nimeni şi vom continua, nu renunţăm la niciun proiect. Nimeni nu a propus nimic, să luăm de la majoritate, să punem în altă parte. Deci, sunt aberaţii. Această moţiune de cenzură este o problemă internă a coaliţiei, în primul rând, şi nu este problema noastră", a afirmat liderul UDMR.

Deputaţii şi senatorii PNL vor fi prezenţi în sală la dezbaterea moţiunii de cenzură pentru a-şi spune punctul de vedere, însă nu vor vota.

"Am încredere totală în colegii parlamentari din PNL şi cred că, la moţiunea de mâine, semnalul PNL-ului va fi unul, fără echivoc, de a respinge această bătălie fără niciun fel de logică politică şi socială pe care PSD-ul o poartă", a spus ea.

Parlamentarii PMP nu vor participa la votul asupra moţiunii de cenzură, apreciind că este vorba despre o dispută internă a PSD.

"Nu vom fi în sală la dezbaterea moţiunii şi nici la vot, dacă el se va da mâine. Pentru că, după părerea mea, PSD-ul nu are voturile cu care să treacă moţiunea de cenzură. Este o analiză proprie. Vom participa, însă, la numărătoarea voturilor, vom avea un reprezentant", a precizat Băsescu.

Parlamentarii USR vor lipsi de la dezbaterea şi votul asupra documentului.

În schimb, deputaţii minorităţilor naţionale vor fi prezenţi şi vor vor vota aşa cum cred de cuviinţă, a anunţat liderul grupului, Varujan Pambuccian.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
20 Iunie 2017
Ultima actualizare:
21 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza