Opoziţia nu participă la învestitura Guvernului

Uniunea Social Liberală îşi continuă greva parlamentară şi prin urmare nu va participa în Parlament, la procedurile de învestire a Guvernului Ungureanu.

Adăugat: 7 Februarie 2012
Ultima actualizare:7 Februarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că parlamentarii USL nu vor participa la audierile din comisiile parlamentare ale noilor miniştri   şi nici la votul de  învestirea noului guvern de către Parlament.

"Vom vota împotriva guvernului pe care Traian Băsescu, de fapt, prin gura lui Mihai Răzvan Ungureanu, îl va propune şi vom vota, pentru că soluţia, repet, nu este cârpeala, improvizaţia pe care poate s-o facă Traian Băsescu numai şi numai ca actuala coaliţie să rămână la putere, deşi este detestată de marea majoritate a românilor. Fiind în greva parlamentară anunţată, nu vom participa nici la lucrările comisiilor, nici la toate şedinţele parlamentului pe care le presupune învestirea noului guvern", a spus Crin Antonescu.

De altfel, liderii USL au declarat după consultările de luni, cu preşedintele Traian Băsescu, că i-au solicitat demisia  acestuia  şi alegeri anticipate.

Crin Antonescu a reiterat la discuţiile cu preşedintele că  reprezentanţii opoziţiei "nu vor vota niciun guvern", indiferent de propunere.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat luni seara, numele noului premier desemnat al României, în persoana lui Mihai Răzvan Ungureanu, directorul Serviciului de Informaţii Externe.

Primele consultări ale premierului desemnat au început , marţi, la Palatul Victoria, cu liderii partidelor din coaliţia de guvernare.

Premierul desemnat,  Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat că şi-a asumat în mod conştient o mare responsabilitate pe care o va îndeplini cu seriozitate şi onestitate.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
7 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza