Opoziţia denunţă "cheltuieli uriaşe" la înfiinţarea companiilor municipale din Bucureşti

Consilierul PNL Cătălin Deaconescu spune că va sesiza Curtea de Conturi în legătură cu "cheltuieli uriaşe" la înfiinţarea companiilor municipale.

Adăugat: 19 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:19 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Opoziţia liberală din Primăria Municipiului Bucureşti  denunţă cheltuieli uriaşe la înfiinţarea companiilor municipale.

Consilierul PNL Cătălin Deaconescu spune că va sesiza Curtea de Conturi.

"În 2017, într-un timp record, s-au înfiinţat 22 de companii municipale. Ele au primit alocare de buget şi împrumuturi municipale de aproape 200 de milioane de euro, iar la sfârşitul anului 2017 au fost campioanele sistemului de achiziţii publice centralizate, cumpărându-şi în special lucruri care ţin de dotare primară: maşini, mobilier, calculatoare, softuri, mai puţin lucruri legate de obiectul lor de activitate. Cu siguranţă, vom sesiza Curtea de Conturi, pentru că mi se pare nu doar o lipsă de profesionalism al managementului, dar până la urmă, chiar o bătaie de joc vizavi de banul public", a spus Cătălin Deaconescu.  

Managerul capitalei, Sorin Chiriţă, a arătat că administraţiile din subordinea Primăriei îşi vor restrânge, treptat, activitatea şi, apoi, se vor desfiinţa, activitatea lor fiind preluată de companiile municipale nou înfiinţate.

"Administraţiile, ca de exemplu Administraţia Străzilor, vor fi desfiinţate, urmând ca Serviciul de Administrare a Străzii să fie preluat de către Compania Municipală de Străzi şi de Compania Munciipală de managementul Traficului şi de către Compania Municipală pentru Parking", a susţinut Sorin Chiriţă.

Cele trei companii vor prelua întreaga activitate a acestei administraţii care, treptat, îşi va diminua activitatea, urmând ca serviciul de monitorizare a activităţii să fie preluat de aparatul de specialitate al primarului, în speţă Direcţia de Transport din cadrul aparatului.

Precizările au fost făcute cu prilejul dezbaterii publice organizate de către grupul de consilieri municipali ai PNL pe tema companiilor municipale înfiinţate anul trecut, transmite reporterul RRA Atena Teognoste.

 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
19 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza