Opoziţia continuă protestul parlamentar, Puterea vrea dialog

Reprezentanţii opoziţiei nu participă la lucrările Parlamentului, deşi Puterea, chiar prin vocea preşedintelui, lansează apeluri la dialog în speranţa că va readuce parlamentarii Opoziţiei în băncile Legislativului.

Adăugat: 14 Februarie 2012
Ultima actualizare:14 Februarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Plenul Camerei Deputaţilor se desfăşoară  în absenţa opoziţiei care îşi continuă protestul parlamentar.

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa a precizat că boicotul USL va înceta doar când liderii coaliţiei vor accepta public condiţiile Opoziţiei:

►Executivul să nu mai abuzeze de ordonanţe de urgenţă şi angajări de răspunderi.

► reanalizarea regulamentului  Camerei Deputaţilor, prin care s-a acceptat ca partidele care n-au participat la alegeri să aibă grup parlamentar.

►sancţionarea preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, pentru modul în care a fost votată Legea pensiilor.

Liderul PDL din Cameră, Mircea Toader, a subliniat că emiterea de ordonanţe de urgenţă, ca şi asumarea răspunderii de către guvern depind de modul în care opoziţia doreşte să conlucreze, respectiv să-şi reia activitatea în comisiile de specialitate şi plen.

Traian Băsescu: Să înceapă negocieri pentru revenirea Opoziţiei în Parlament

"Legat de dialogul cu opoziţia, am propus partidelor parlamentare să înceapă negocierile condiţiile în care opoziţia poate reveni în Parlament." Traian BăsescuPreşedintele României a spus , într-o declaraţie de presă susţinută luni, că a propus partidelor să demareze negocieri pentru a încerca să readucă opoziţia în Parlament.

Preşedintele susţine că Tratatul  de stabilitate fiscală al Uniunii Europene trebuie să aibă susţinerea majorităţii Parlamentare.

"Nu mai avem prea mult până să luăm o decizie. Tratatul nu poate fi semnat fără o susţinere a partidelor parlamentare sau măcar a majorităţii parlamentare", a spus preşedintele.

Preşedintele  "impulsionează" dialogul Putere-Opoziţie 

Şeful statului a observat în discursul din Parlament a lui Victor  Ponta, şapte puncte care ar coincide cu programul de guvernare Ungureanu.

"În acest week-end am analizat şi programul de guvernare şi cele 15 puncte din discursul domnului Ponta. Am constatat că şapte puncte coincid.Dacă şi partidele vor vedea această coincidenţă, înseamnă că există o bază solidă de discuţie pentru eventuala revenire a Opoziţiei în Parlament", a precizat şeful statului.

15 proiecte în schimbul susţinerii Guvernului

"Poziţiile noastre sunt  nişte poziţii de colaborare şi dialog în măsura în care acest dialog va exista". Victor Ponta, discurs în Parlament

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, joi, la şedinţa Parlamentului de învestire a noului Guvern, că USL va susţine Cabinetul Ungureanu în 15 puncte, cu caracter european, social şi anticorupţie.

Victor Ponta a amintit în Parlament, dezbaterea Tratatului de guvernanţă bugetară şi fiscală şi a ACTA, susţinerea pentru Schengen şi MCV.

Ponta a promis, de asemenea, suportul opoziţiei pentru "accentuarea independenţei reale" a DNA şi ANI.

Ponta i-a cerut lui Ungureanu să reia ultimul raport al Curţii de Conturi, să depolitizeze ANAF şi serviciile deconcentrate din teritoriu.

El a susţinut că USL va colabora cu Guvernul în Parlament la modificarea Legii achiziţiilor publice.

Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
14 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza