Opoziţia constestă rezultatul referendumului din Turcia

În Turcia, reprezentanţii principalului partid de opoziţie au cerut Comisiei Electorale Centrale să anuleze rezultatul referendumului de acum două zile, care ar putea conferi preşedintelui Erdoğan puteri sporite.

Adăugat: 18 Aprilie 2017
Ultima actualizare:18 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderii Partidului Popular Republican au invocat faptul că un număr foarte mare de buletine de vot nu au avut o ştampilă oficială şi, în consecinţă, ar trebui să fie anulate.

Bazându-se pe evaluările de pe teren ale observatorilor Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa şi Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care au semnalat nereguli în desfăşurarea referendumului, în special în ce priveşte modul în care a fost făcută campania electorală, Comisia Europeană a cerut astăzi autorităţilor din Turcia să deschidă o anchetă asupra presupuselor probleme constatate.

Cu puţin timp în urmă, deputatul PNL, Cezar Preda, cel care a condus Misiunea de Observatori din partea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a precizat pentru postul nostru de radio.

"Ceva incidente în sudul Turciei, care, de obicei, le întâlnim la scrutinurile electorale din Turcia, nu au afectat modul în care autorităţile au pregătit ziua votului. S-a desfăşurat, aşa cum am scris în declaraţie, în 'statement', într-un mod corect. Dar, ceea ce s-a întâmplat înainte noi le-am prezentat, iar reacţiile au fost virulente. Înţeleg reacţia autorităţilor turce, lucrurile nu sunt aşa cum ar fi dorit să fie domniile lor, dar nu treci în dreptul nostru o alterare în vreun fel a ceea ce au constatat experţii ODIR, de la A la Z", a spus Cezar Preda.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza