Oportunităţi de colaborare între primarii din România şi cei din Republica Moldova

Aproximativ o mie de primari din România şi Republica Moldova participă astăzi, în premieră, la Palatul Parlamentului din Capitală la o Conferinţă comună a Reprezentanţilor Comunităţilor Locale.

Adăugat: 10 Aprilie 2016
Ultima actualizare:10 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Peste jumătate dintre primarii din Republica Moldova sunt astăzi la Bucureşti, în cadrul unui proiect care vrea să aducă mai aproape localităţile de pe cele două maluri ale Prutului.

Ei se întâlnesc  la Palatul Parlamentului cu colegii lor din România, pentru a pune la punct proiecte comune de dezvoltare, ce pot primi finanţări nerambursabile.

Este o premieră şi în acelasi timp un moment istoric, a spus la Radio România Actualităţi , în această dimineaţă, unul dintre invitaţi, Alexei Busuioc, primarul unei comune din Raionul Cantemir.

"Eu consider este un fel de cădere a zidului de la Berlin şi noi chiar acolo, în partea celaltă de Prut, ne rugăm ca România totuşi, din punct de vedere financiar şi economic, să fie la un nivel mult mai înalt pe plan european pentru ca să putem şi noi aspira spre comunitatea europeană. Proiectele care au fost iniţiate sau au fost spuse de către premierul Cioloş în februarie, unde am asistat şi noi împreună cu ACOR, Asociaţia Comunelor din România, şi CALM-ul, Congresul Autorităţilor Locale din Moldova, ne-a dat un semnal foarte clar. Acum sperăm ca rezultatele acestui semnal să fie valorificate. Şi mai este un eveniment foarte important, pentru că pănâ cei de sus se mai scarpină, noi aceştia de jos deja facem unirea", a spus  Alexei Busuioc.

Dacă până acum doar 187 de oraşe şi sate din Republica Moldova şi din România
s-au înfrăţit, astăzi ar urma să fie semnate 450 de astfel de proiecte.

Printre organizatorii reuniunii de la Palatul Parlamentului se află Platforma Unionistă Acţiunea 2012 şi Grupul interparlamentar "Prietenii Unirii"Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
10 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza