Opinii politice privind bugetul de stat pe 2018

Bugetul de stat a fost aprobat ieri de guvern şi urmează să ajungă în Parlament cel mai probabil astăzi.

Adăugat: 7 Decembrie 2017
Ultima actualizare:7 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele executiv al PSD, senatorul Niculae Bădălău, a declarat, astăzi, la Parlament, că bugetul de stat pe anul 2018 este corect construit, iar autorităţile locale nu vor avea de pierdut.

El a mai spus că deficitul bugetar va fi sub 3 procente din produsul intern brut.

"Acest buget a fost creat, dacă vreţi, cu o creştere de 5%, nu s-a forţat. Noi sperăm ca anul viitor să avem o creştere mult mai mare şi sunt convins că se va întâmpla lucrul ăsta, deci este un buget corect construit", a spus Niculae Bădălău. 

PMP aşteaptă să vadă proiectul de buget pe anul viitor, pentru a lua o decizie cu privire la vot.

Preşedintele executiv al formaţiunii, deputatul Eugen Tomac, consideră că acest buget va fi una din marile încercări ale actualei coaliţii.

"Atâta timp cât nu respectă angajamentele pe care şi le-a asumat PSD în campanie, prin celebrul program de guvernare, e limpede că nu putem să girăm un asemenea proiect de buget. Golurile acestea ale autorităţilor publice locale şi majorările uriaşe pe care le aplică administraţia publică locală în ultima perioadă, calculul pe care l-au avut dă greş. Dă greş pentru ca sunt deja sute de primării în ţară care nu mai au bani pentru salarii", a spus Eugen Tomac. 

Bugetul de stat a fost aprobat ieri de guvern şi urmează să ajungă în Parlament cel mai probabil astăzi.

Legislativul urmează apoi să stabilească un calendar al dezbaterii şi al votului,  transmite reporterul RRA, Alina Bordeiaşu.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza