Opinii divergente în PSD privind restructurarea Guvernului

La ședința PSD care este în desfășurare, se vehiculează varianta unui cabinet suplu, cu 16-17 portofolii, din cele 27 de posturi ministeriale, câte sunt în prezent.

Adăugat: 8 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:8 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea (stânga) și Mihai Tudose
trimite pe mail

Conducerea PSD analizează oportunitatea unei restructurări a Guvernului, aparatul executiv fiind considerat de unii lideri, supraîncărcat.

Și posibilitatea organizării unui Congres Extraordinar este subiect de discuţie în şedinţa de astăzi a Comitetului Executiv Naţional al PSD.

În ședință se discută despre un înlocuitor la Ministerul Apelor și Pădurilor, dar și despre posibilitatea unei remanieri guvernamentale, sau comasarea unor ministere.

Se vehiculează varianta unui cabinet suplu, cu 16-17 portofolii, din cele 27 de posturi ministeriale, câte sunt în prezent.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a răspuns succint întrebărilor jurnaliștilor la intrarea la această ședință, cu un mesaj de susținere față de premier.

La rândul său, Mihai Tudose a răspuns la fel, pe scurt, că își menține poziția față de necesitatea unei restructurări a Guvernului.

Și printre membrii Comitetului, lideri ai organizațiilor PSD, opiniile sunt împărțite referitor la eventuala remaniere. Ședința continuă.

Rovana Plumb și Viorica Dăncilă resping ideea, în timp ce Marian Oprișan consideră că restructurarea este o măsură esențială pentru aplicarea programului de guvernare.

Surse din partid susțin că la ședință s-a mai discutat și despre oportunitatea organizării unui congres extraordinar.Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza