Opinii ale liderilor politici privind referendumul

Radio Romania Actualități vă prezintă opiniile liderilor politici despre referendumul privind redefinirea familiei.

Adăugat: 28 Septembrie 2018
Ultima actualizare:28 Septembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat astăzi la Râmnicu Vâlcea că referendumul trebuie să rămână o iniţiativă cetăţenească şi să nu fie însuşită de un partid politic.

El a precizat că PMP susţine această iniţiativă şi este de părere că oamenii trebuie să iasă la vot.

Eugen Tomac: Acest referendum, iniţiat de Coaliţia pentru Familie, trebuie să rămână o iniţiativă cetăţenească. Ea este lansată de către toate cultele creştine din România. Atât timp cât este o acţiune a cultelor prin care au cerut ca această modificare, această sintagmă cu referire la căsătorie să fie mult mai explicită, nu văd nimic grav în acest demers. Noi nu ne implicăm în campania de referendum, dar le vom cere membrilor şi simpatizanţilor noştri să participe.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, le-a explicat astăzi pensionarilor din organizaţia partidului importanţa referendumului din 6 şi 7 octombrie şi i-a rugat să se implice în această acţiune.

El a mai precizat că partidul va informa populaţia pentru că întrebarea de la scrutin nu este clară.

Liviu Dragnea: Este important pentru noi, ca partid, să organizăm în perioada următoare acţiuni de informare a populaţiei şi privire la referendumul din 6-7 octombrie, şi i-am rugat să se implice în această acţiune, aşa cum numai dumnealor ştiu să o facă, fiind nişte oameni foarte organizaţi şi foarte responsabili. Asta va face PSD: acţiuni de informare a populaţiei, ceea ce este corect.

Fostul premier Dacian Cioloş a declarat astăzi la Sibiu că nu va participa la referendumul pentru redefinirea familiei pentru că nu îi vede utilitatea.

El atrage atenţia că nu există o dezbatere reală despre modul în care ar trebui să fie susţinută familia în România.

Dacian Cioloş: Protecţia familiei ar trebui să se traducă prin măsuri economice, prin măsuri fiscale, prin măsuri sociale, prin care familiile să fie ajutate. Tinerii să fie ajutaţi să se căsătorească, să aibă o locuinţă, să aibă locuri de muncă bine plătite, să poată să facă copii şi să-şi întreţină copiii - astea ar fi măsurile prin care am putea proteja şi stimula familia. Deci, acest referendum nu văd ce aduce în plus şi nici dezbaterea, aşa cum e organizată ea, şi politizată. De asta nu vreau să particip la această dezbatere, pentru că ea e /.../ politic din păcate.

Reprezentantul minorităţii germane în Parlament, deputat Ovidiu Ganţ, consideră că în ceea ce priveşte referendumul fiecare cetăţean ar trebui să se raporteze în funcţie de conştiinţa proprie, iar propaganda politică să fie lăsată deoparte.

Ovidiu Ganţ a spus că el va merge să voteze la referendum, dar consideră că pentru România este mult mai important să se organizeze referendumul pentru revizuirea Constituţiei în urma iniţiativei "Fără penali în funcţii publice".Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Septembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza