Olguța Vasilescu: Se fac simulări pe 3 formule de calcul al pensiilor

Ministrul Muncii a reafirmat azi, că din luna iulie pensia minimă va ajunge la 640 de lei.

Adăugat: 26 Februarie 2018
Ultima actualizare:26 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii
trimite pe mail

Proiectul privind Legea pensiilor este finalizat, iar în acest moment se fac simulări pe 3 formule de calcul pentru a vedea care este mai avantajoasă, a declarat, astăzi, ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

"Le-am promis pensionarilor că marim cât poate să dea bugetul de stat pentru această lege a pensiilor vom face. Deci, nu ne gândim sub nicio formă să facem de asemenea manieră încât să nu fie creşteri de pensii substanţiale", a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Ministrul muncii, care a participat, astăzi, la Consiliul Naţional al Persoanelor Vârstnice, a reafirmat că din iulie pensia minimă va ajunge la 640 de lei.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România, Preda Nedelcu, a declarat că organizaţiile de pensionari vor reintroducerea unei corelaţii între creşterea salariilor şi cea a pensiilor, dar şi eliminarea unor inechităţi existente în prezent.

"Dorim ca valoarea punctului de pensie să meargă alături de salariu. Pe lângă faptul că trebuie să reprezinte minimum 45% din câştigul salarial mediu brut pe economie, trebuie să evolueze valoarea punctului de pensie concomitent cu evoluţia câştigului salarial mediu pe economie. Am cerut doamnei ministru să găsească soluţii, şi o să fim alături de dumnealor, să existe un raport, cum au procedat în domeniul salarizării şi în domeniul pensiilor, un raport rezonabil între cea mai mică şi cea mai mare pensie", a spus Preda Nedelcu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza