Oferta "Bpost" pentru Poşta Română, acceptată de Ministerul pentru Societatea Informaţională

Autorităţile române au acceptat oferta lansată de operatorul belgian de servicii poştale Bpost, pentru achiziţionarea pachetului mjoritar de acţiuni al Poştei Române, ofertă care nu are caracter obligatoriu.

Adăugat: 3 Februarie 2015
Ultima actualizare:3 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Anunţul a fost făcut astăzi, printr-un comunicat de presă de Ministerul pentru Societatea Informaţională.

Potrivit Comisiei de privatizare, societatea belgiană a întrunit condiţiile prevăzute în caietul de sarcini şi a acceptat oferta.

Singura societate care manifestă interes faţă de pachetul de acţiuni de 51% al Poştei Române este cea din Belgia.

Conducerea Poştei Române a informat că oferta cu caracter obligatoriu va fi depusă de Bpost, probabil, până la sfârşitul lunii iunie.

Acceptarea ofertei cu caracter neobligatoriu înseamnă că belgienii au acces la date concrete pe baza cărora poartă deja discuţii cu conducerea Poştei Române despre situaţia societăţii, după care vor face oferta pentru achiziţionarea pachetului de acţiuni majoritar.

Până atunci, Ministerul  va încerca să transforme în acţiuni datoriile Poştei Române, pentru a creşte atractivitatea acesteia.

AICI Comunicatul Ministerului pentru Societatea Informaţională

De menţionat că, Guvernul român a decis, în decembrie, anul trecut, începerea procesului de privatizare a Poştei Române.

De menţionat că a mai existat o tentativă de privatizare a Poştei Române, în 2013, fără ca cineva să fi fost interesat de această privatizare.Autor:
Agenţia de presă RADOR
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza