Obiectivul României: 1 miliard de euro din fonduri europene pentru Sănătate

Ministerul Fondurilor Europene ţinteşte obţinerea unui milliard de euro în plus pentru investiţii în sănătate.

Adăugat: 23 Iunie 2019
Ultima actualizare:23 Iunie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Roxana Mînzatu. Sursa: facebook.com/roxanaminzatubrasov/photos
trimite pe mail

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu a declarat la o întâlnire cu presa, la Bruxelles, că sănătatea este prioritatea zero a României în privinţa absorbţiei fondurilor europene.

În acest sens, Ministerul Fondurilor Europene ţinteşte pentru exerciţiul financiar următor obţinerea unui milliard de euro în plus pentru investiţiile în domeniul sănătăţii.

Negocierile de la Bruxelles sunt favorabile României, iar programele de finanţare vor fi definitivate vara aceasta, a precizat ministrul Roxana Mânzatu.

Roxana Mînzatu: Ne dorim foarte tare să avem în buget bani pentru infrastructura medicală şi şi pentru formarea medicilor, pentru programe de screening în continuare şi acum sigur suntem cu cheltuielile undeva la 800 de milioane de euro pe sănătate, programe de screening, formare medici, investiţi în ambulatorii în UPU şi în eficientizarea energetică a spitalelor. Am vrea cel puţin un miliard de euro pe zona de sănătate.

Pentru perioada 2021-2027, România va beneficia de 30,6 miliarde de euro, cu opt miliarde de euro mai mult faţă de exerciţiul financiar actual.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Iunie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza