O nouă rundă de negocieri între miniştrii europeni de finanţe şi reprezentantul Greciei

Miniştrii de finanţe se întâlnesc azi cu noul lor omolog grec, Efklidis Tsakalotos, unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai premierului Tsipras.

Adăugat: 7 Iulie 2015
Ultima actualizare:7 Iulie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Acesta a preluat funcţia după demisia contestatului Yanis Varoufakis.

Problemele Greciei vor fi discutate apoi la întrunirea şefilor de stat şi de guvern din spaţiul monetar unic.  

Liderii din zona euro aşteaptă astăzi, din nou, la discuţiile de la Bruxelles, propunerile Greciei.

De această dată, însă, în condiţii diferite, după un referendum care s-a finalizat cu un "Nu", spus de către greci, propunerilor creditorilor în forma prezentată la momentul sistării negocierilor în 25 iunie.

Miniştrii de finanţe din zona euro vor fi cei care le vor analiza primii şi apoi propunerile se vor afla pe masa discuţiilor liderilor din cele 19 state care folosesc moneda unică.

Uşa rămâne deschisă pentru discuţii.

Îi revine guvernului grec sarcina să vină cu propuneri serioase şi credibile - spunea aseară preşedintele Franţei, François Hollande, după o întrevedere cu cancelarul german, la Paris.

Angela Merkel a punctat, la rândul său, că la summitul zonei euro de astăzi sunt aşteptate propuneri foarte precise din partea premierului grec, un program care să-i permită Greciei să-şi redobândească prosperitatea.

Banca Centrală Europeană a decis, aseară, să menţină asistenţa de urgenţă la lichidităţi pentru băncilele elene.

Cu toate acestea, BCE a hotărât să ajusteze marjele aplicate garanţiilor acceptate de banca Greciei pentru finanţarea de urgenţă.

BCE precizează că situaţia financiară a Greciei are un impact asupra băncilor elene, deoarece garanţia acestora se bazează într-o mare măsură pe titlurile de stat.

Mai mulţi reprezentanţi ai zonei euro au atras atenţia că reformele dificile din Grecia sunt inevitabile, mai informează corespondenta RRA.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza